Pikkuleijonat rutiinisuorituksella voittoon MM-avauksessa

Pikkuleijonat juhlii Jani Nymanin tekemää 3-1-maalia.

Suomi aloitti alle 18-vuotiaiden MM-kisat voittamalla Sveitsin maalein 6-2 (1-1, 3-1, 2-0). Pikkuleijonilta kahden pisteen nuorukaisia olivat Joakim Kemell (1+1) ja Kasper Kulonummi (0+2).

Pikkuleijonat ei kauaa aikaillut, sillä Jere Lassila iski joukkueen johtoon vain 16 sekunnin pelin jälkeen. Kolmisen minuuttia ennen erätaukoa Gregory Weber toi Sveitsin rinnalle. Kahden maalin lisäksi erässä jaettiin molemmille yhteensä kuusi minuuttia jäähyjä. Suomen Otto Salin sai toki kerralla kaksi kakkosta.

Suomi osui ylivoimalla

Toisessa erässä Pikkuleijonat iski kahdesti ylivoimalla, kun sekä Joakim Kemell että Jani Nyman sivalsivat ranteellaan b-pisteeltä yläkulmaan. Laukauksissa oli vain se ero, että Kemell laukoi vasemmalta pisteeltä ja Nyman oikealta. Viitisen minuuttia myöhemmin Lenni Hämeenaho hyödynsi sveitsiläispuolustajan harhasyötön ja laukoi Suomelle neljännen maalin.

Yhdeksän sekuntia Hämeenahon osuman jälkeen Otto Honkanen sai suihkukomennuksen erittäin ruman taklauksen jälkeen. Tuon vitosen Suomi vielä kesti, mutta kolme minuuttia ennen taukoa Thierry Schild toi Sveitsin kahden maalia päähän. Maalia edelsi suomalaispuolustuksen pieni harhailu.

– Hyvää ja vauhdikasta lätkää, kun kaksi hyvää joukkuetta on vastakkain. Hyvä tässä on pelata, kun on hyviä jätkiä vierellä, totesi 16-vuotias Aron Kiviharju Discoveryllä.

Ratkaisut tyhjiin

Kolmatta erää oli pelaamatta seitsemisen minuuttia, kun Weber laukoi yläkaarelta, mutta sillä kertaa tolpat pelastivat Pikkuleijonat. Puolitoista minuuttia ennen loppua nähtiin lopullinen ratkaisu, kun Topi Rönni laukoi puolustussiniseltä kiekon tyhjään sveitsiläismaaliin. Minuutti Rönnin osumasta oli vuorossa Tuomas Uronen, joka laukoi kiekon hyökkäyssiniseltä kiekon tyhjiin.

– Kisojen avausottelu ja voitto siitä, se on hieno homma. Viisitoista minuuttia meiltä vahvaa peliä, mutta kolmannen erän alku oli vaikea, mutta siitäkin selvittiin. Loppuun sitten kaksi maalia tyhjiin, paalutti päävalmentaja, paalutti päävalmentaja Mika Marttila Discoveryllä.

Maalit:

0.16 1-0 Jere Lassila (Joakim Kemell, Kasper Kulonummi)
17.15 1-1 Gregory Weber (Finn Naber)
23.52 2-1 Kemell (Kulonummi) yv
26.13 3-1 Jani Nyman (Aron Kiviharju, Kasper Halttunen) yv
30.58 4-1 Lenni Hämeenaho
37.00 4-2 Thierry Schild (Simone Terraneo)
58.32 5-2 Topi Rönni
19.26 6-2 Tuomas Uronen

Torjunnat:

Niklas Kokko: 9+4+4 = 17
Loris Uberti: 13+11+6 = 30

Jäähyt:

Suomi: 4×2 min + Otto Honkanen 5+10 min
Sveitsi: 5×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Pasi Mennander/Leijonat.fi

Views: 41

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi