Pikkuleijonille jo toinen voitto

16-vuotias Aron Kiviharju on ollut Suomen johtavia puolustajia kisojen kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

Pikkuleijonat voitti MM-kisojen toisessa ottelussa Latvian maalein 4-1 (1-1, 2-0, 1-0). Joukkueen tehokkain oli kaksi maalia viimeistellyt Kasper Halttunen.

Avauskaksikymppisistä oli pelattu 12 minuuttia, kun Kasper Halttunen viimeisteli maalin kulmalta Jani Nymanin namupassista Suomen johtomaalin. Erää oli pelaamatta minuuttia ja 41 sekuntia, kun Dans Locmelis tasoitti pelin rangaistuslaukauksella. Locmelisin rankkari ei jättänyt maalivahti Topias Leinoselle mitään mahdollisuuksia.

Suomi iski nopeasti kaksi maalia

Toista erää oli pelattu nelisen minuuttia, kun Jere Lassila painoi vauhdilla päätyyn kiertäen vielä maalin ja laittoi kiekon tyylipuhtaalla vanhanaikaisella verkkoon. Reilu minuutti edellisestä ja Elmeri Laakson heppoinen laukaus b-pisteiden välistä yllätti Deivs Rolovsin. Tuo osuma myös riitti Rolovsille ja tilalle luisteli Linards Feldbergs.

Halttunen iski viimeisen niitin

Kolmatta erää oli pelattu neljä ja puoli minuuttia, Halttunen laittoi irtokiekon verkkoon. Pikkuleijonat pääsi tuon osuman jälkeen kertaalleen ylivoimalle sekä kerran kahdella nollaa vastaan ylivoimahyökkäykseen, mutta lisämaaleja ei syntynyt. Tuo ylivoimahyökkäys meni vähän näpertelyksi. Erän toinen ylivoima ei myöskään tuonut Suomelle onnistumista, mutta viisas peli toi kisojen toisen voiton.

Maalit:

11.56 1-0 Kasper Halttunen (Jani Nyman)
18.19 1-1 Dans Locmelis rl, av
23.41 2-1 Jere Lassila (Kasper Kulonummi, Aron Kiviharju)
25.33 3-1 Elmeri Laakso (Oskari Vuorio)
44.33 4-1 Halttunen (Topi Rönni)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Pasi Mennander/Leijonat.fi

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi