Tappara otti ensimmäisen kiinnityksen – Kristian Kuusela ratkaisijana

Liigafinaalit saatiin käyntiin keskiviikkona Nokia Areenalla ja Tappara nappasi ensimmäisen kiinnityksen maalein 2-1 (1-1, 0-0, 1-0). Finaalisarja jatkuu lauantaina Turussa.

Tappara joutui avauserän kuudennella minuutilla kahden miehen alivoimalle, kun Patrik Virta joutui Petteri Puhakan seuraksi rangaistusaitioon. TPS ehti pyörittämään ylivoimaansa vain 11 sekuntia, kun Juraj Slafkovsky siirsi irtokiekon Christian Heljangon selän taakse. Anton Levtchi toi Tapparan tasoihin, kun erää oli jäljellä 38 sekuntia. Eemil Viro ehti istumaan jäähyaitiossa ennen Levtchin maalin syntymistä ainoastaan viisi sekuntia.

– Peli oli juuri sellaista kuin odotimmekin, yritimme saada peliä haltuun. Vähän osui myös heikompia jaksoja, totesi Levtchi CMorella.

Tappara otti hieman otetta, mutta ilman tulosta

Toisen erän ainoa tilastomerkintä oli Santtu Kinnusen saama kaksiminuuttinen, mutta eipä TPS saanut tuolla mahdollisuudella juurikaan mitään aikaan. Erän loppupuolella Tapparan maali suorastaan roikkui ilmassa, sillä joukkue sai pitkiä pyörityksiä turkulaisten maalille.

Eemil Viro epäonninen

Tappara siirtyi kuskin paikalle, kun kolmas erä oli puolivälissään. Vanha kettu Kristian Kuusela laukoi yläkaarelta ranteellaan ja kiekko muutti vielä suuntaa Viron luistimesta.

– Aika tunnusteleva peliä ja kaikki maalit tuli ylivoimalla. Tiukassa paikassa on vaikea saada onnistumisia viisi-viisi-pelissä, sanaili Kuusela.

Maalin syntyhetkellä Mikael Pyyhtiän saamaa huitomisjäähyä oli jäljellä ainoastaan neljä sekuntia. TPS pääsi neljä minuuttia ennen loppua ylivoimalle, mutta tälläkin kertaa joukkueen yritys oli ponnetonta.

– Kovaa mentiin päästä päähän ja tiukkaa oli taistelu. Tappara taisi olla sitten tuon verran parempi. Kotona pyrimme painostamaan vastustajaa enemmän, paalutti Elmeri Eronen.

Maalit:

5.15 0-1 Juraj Slafkovsky (Markus Nurmi, Ville Lajunen) yv2
19.22 1-1 Anton Levtchi (Kristian Tanus, Otto Leskinen) yv
49.45 2-1 Kristian Kuusela (Joona Luoto, Santtu Kinnunen) yv

Torjunnat:

Christian Heljanko: 7+3+7 = 17
Andrei Karejev: 4+6+6 = 16

Jäähyt:

Tappara: 4×2 min
TPS: 2×2 min

Yleisöä:

10 677

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi