Olympiavoittaja joutui tyytymään tasapeliin – Sveitsi nollasi Filippiinit

MM-kisojen perjantai alkoi jo varhain Suomen aikaan, kun Kanada ja Nigeria kohtaisivat. Olympiavoittaja Kanada joutui tyytymään maalittomaan tasapeliin. Sveitsi puolestaan saalisti kolme pistettä Filippiineiltä. Espanja nappasi puolestaan helpon voiton Costa Ricasta.

Ottelu alkoi Kanadan täydellisellä painostuksella, sillä Nigeria vetäytyi todella alas. Vähitellen myös Nigeria sai juonesta kiinni. Kanadan paras paikka siunaantui 50. minuutille, kun pallo vietiin pilkulle. Kuudensia MM-kisoja pelaava Christine Sinclair laukoi kuitenkin melko heikon rankkarin, joten Chiamaka Nnadozie torjui sen.

Filippiinit putosi Sveitsi kyydistä

Päivän toisessa ottelussa Sveitsi ja Filippiinit olivat menossa tauolle 0-0-numeroissa, mutta sitten aivan neljävitosen loppuhetkillä Sveitsille tuomittiin rankkari, jonka Ramona Bachmann laukoi verkon perukoille. Seraina Piubel tuplasi sveitsiläisten johdon 64. minuutilla. Piubel pääsi tuikkaamaan pallon verkkoon vitosen alueelta Olivia McDanielin torjunnan jälkeen.

Espanja ratkaisi nopeasti

Espanjalle riitti vain 27 minuuttia siihen, että Costa Rica oli lyöty. Ensimmäistä neljävitosta oli pelattu vain 21 minuuttia, kun Costa Rican toppari Valeria del Campo ohjasi vasemmalta tulleen keskityksen omaan maaliin. Pari minuuttia myöhemmin Aitana Bonmati tuplasi espanjalaisten johdon. Eikä aikaakaan, kun jo Esther Gonzalez laittoi homman pakettiin. Espanja sai vielä rankkarin 34. minuutilla, mutta Daniela Solara torjui Jenifer Hermoson yrityksen.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi