Jalkapallon MM-kisojen avauspäivänä nähtiin heti iso yllätys

Jalkapallon naisten MM-kisat käynnistyivät torstaina Uudessa-Seelannissa ja Australiassa. Avausottelussaan Aucklandin Eden Parkilla Uusi-Seelanti yllätti Norjan. Australia avasi kisat puolestaan täpötaydellä Sydney’n Olympiastadionilla. Tässäkin ottelussa emäntäjoukkue korjasi koko potin.

Uusi-Seelanti hallitsi peliä hienokseltaan jo avauspuoliajalla, mutta joukkue ei saanut kuitenkaan palloa maaliin. Toista neljävitosta oli pelattu ainoastaan pari minuuttia, kun Hannah Wilkinson viimeisteli ottelun ainoaksi maaliksi jääneen osuman Jacqui Handin esityöstä. Uudelle-Seelannille avautui mahdollisuus lisätä johtoaan 90. minuutilla, kun joukkueelle tuomittiin rangaistuspotku. Ria Percival laukoi pilkulta kuitenkin poikkiputkeen.

Australia pilkulta voittoon

Australian ja Irlannin välinen ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja maaliton. Emännille tuomittiin rangaistuspotku, kun toista neljävitosta oli pelattu kuutisen minuuttia. Pallon asetteli pilkulle Steph Catley ja hänen laukauksensa myös painui vuorenvarmasti Courtney Brosnanin selän taakse. Irlanti sai luotua vielä erotuomarin antamalla lisäajalla muutaman huippupaikan, mutta Catley’n osuma jäi kuitenkin ottelun ainoaksi.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 26

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi