Italialle niukka voitto – Saksalta kunnon ilotulitus

Maanantaina jalkapallon MM-kisoissa Italia voitti Argentiina ja Saksa puolestaan murskasi Marokon.

Päivän ensimmäinen peli Italian ja Argentiinan välillä oli melko nihkeää jalkapalloa ja siinä Italialle riitti voittoon yksi maali. Maali syntyi 87. minuutilla, kun Christiana Girelli pääsi puskemaan vasemmalta tulleen keskityksen verkkoon.

Saksalta todellinen ilotulitus

Marokko jäi tyystin Saksan jalkoihin Melbournen Rectangular Stadionilla, sillä saksalaisten voittonumerot olivat 90 minuutin jälkeen 6-0. Avausneljävitosella Saksa hyökkäsi sekä oikealta että vasemmalta. Avausmaali syntyi, kun Kathrin Hendrich keskitti rangaistusalueen rajoilta ja aivan päätyrajan tuntumasta vitosen viivalle, ja sieltä Alexandra Popp puski pallon verkkoon. Popp tuplasi Saksan johdon 39. minuutilla, kun Klara Bühlin antama kulmapotku leijaili vitosen viivalle Poppin ulottuville. Toisella jaksolla Saksalta iski Bühl ja Lea Schüller. Kaksi muuta saksalaisten osumista merkittiin marokkolaisten omiksi maaleiksi, kun epäonnen sotureina olivat Hanane Ait El Haj ja Zineb Redouani.

Panama ei pysynyt Brasilian vauhdissa – Ary Borgesille hattutemppu

Maanantain kolmannessa pelissä Brasilia ei jättänyt Panamalle mitään mahdollisuuksia, sillä Panaman punapaidat oli kokojan askeleen pari jäljessä. Avausneljävitosella Ary Borges pääsi iskemään kahdesti vasemmalta tulleen keskityksen jälkeen. Toista puoliaikaa oli pelattu kolmisen minuuttia, kun Ary Borges antoi boksin sisällä hyvän kantapääsyötön taaksepäin, ja siitä pääsi Beatriz laukomaan pallon verkkoon. 71. minuutilla Geysen keskitys vasemmalta löysi taas Ary Borgesin ja niin oli hattutemppu täynnä.

Viikonloppuna yksi yllätys

Lauantaina Yhdysvallat voitti Vietnamin 3-0 ja Japani murskasi Sambian maalein 5-0. Kahdessa muussa ottelussa riitti voittoon yksi maali, kun Englanti voitti Haitin ja Tanska Kiinan. Sunnuntaina nähtiin sitten todella iso yllätys, kun Jamaika venyi 0-0-tasapeliin Ranskan kanssa. Kahdessa muussa pelissä suosikit pitivät pintansa, kun Hollanti voitti Portugalin 1-0 ja Ruotsi Etelä-Afrikan 2-1. Ruotsi oli toki pitkään vaikeuksissa, sillä Fridolina Rolfö tasoitti pelin 65. minuutilla ja Amanda Ilestedt iski voittomaalin vasta viimeisellä minuutilla.

Teksti: Jouni Mikola
X: @JouniMikola

Views: 28

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi