Maailmanmestari joutuu lopettamaan pelaajauransa

HIFK ilmoitti tiedotteessaan, että 38-vuotias Sami Lepistö joutuu lopettamaan pelaajauransa. Lepistöllä diagnosoitiin lääkärintarkastuksessa sydänlöydös, joka estää ammattilaisuran jatkamisen.

– Lisätutkimusten jälkeen pelaaminen ei ollut enää suositeltavaa. Riski on pieni, mutta se on kuitenkin olemassa. Into oli kova ja olisin halunnut olla mukana tässä jengissä, mutta terveys on aina tietenkin etusijalla, sanoi Lepistö tiedotteessa.

Lepistö pelasi urallaan 466 KHL-ottelua ja nakutti niissä 215 (54+161) tehopistettä. SM-liigassa pelejä kertyi puolestaan 190 ja niissä tehoja toisen polven liigakiekkoilijalle kertyi 19+52 = 71. AHL:ssä miehen vyölle kertyi 125 ottelua ja mies pääsi kaudella 2008-2009 juhlimaan myös sarjan mestaruutta Hershey Bearsin paidassa.

Kirkkain kruunu Lepistölle tuli keväällä 2019, kun hän oli voittamassa maailmanmestaruutta Bratislavassa. Slovakian kisojen lisäksi Lepistö puki Leijona-paidan päälleen kolmissa MM-kisoissa ja edusti Suomea myös kerran olympialaisissa.

– Nyt kun tuota aikaa katsoo taaksepäin, niin tuntuu, että se meni todella nopeasti. Sain pelata huippuliigoissa, tavata uusia ihmisiä ja kokea upeita asioita lajin parissa. Jossain vaiheessa tämä aina loppuu. Kyllä tässä voi ihan pystypäin olla. Nyt on aika hengähtää hetki ja antaa aikaa perheelle, totesi Lepistö lopuksi.

Teksti: Jouni Mikola
Lepistön kommentit HIFK:n tiedote
X: @JouniMikola

Views: 32

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi