Arttu Ilomäen paluu oli Ässille liikaa

Lukko katkaisi Ässien voittoputken, kun perjantaina neljäs Satakunnan derby päättyi raumalaisvoittoon 3-1 (1-0, 0-0, 2-1). Lukon hahmoja oli huippuvireisen Kaapo Kähkösen lisäksi tehot 1+2 nakuttanut Arttu Ilomäki, joka palasi kuuden viikon sairauslomalta.

Avauserässä mentiin aika kovaa päästä, mutta vain kertaalleen kiekko oli verkossa. Tuon ainokaisen viimeisteli Lukon Heikki Liedes. Esityön tuohon osumaan tekivät Arttu Ilomäki ja Janne Keränen. Ässä-ottelu oli Ilomäelle ensimmäinen noin kuuden viikon sairasloman jälkeen.

Torjuntojenkin valossa erä oli tasainen, sillä Kaapo Kähkönen osui kiekon tielle 10 kertaa ja Andreas Bernard kahdeksan.

Lukon ylivoima oli tehotonta

Toinen erä oli hienoista Lukon hallintaa jo siksikin, että Ässille tuomittiin neljä kahden minuutin jäähyä. Kiekkoa Lukko ei saanut verkkoon, sillä raumalaisten ylivoima oli todella tehotonta. Aivan erän lopussa Ässät pääsi vielä jopa alivoimalla läpiajoon, mutta Kähkönen selvitti sen.

Torjunnat toisella kaksikymppisellä kääntyivät siten, että Kähkösellä niitä oli kahdeksan ja Bernardilla puolestaan 12.

Lukko iski kahdesti tyhjiin

Kolmannen erän ekaan kymppiin Lukolle tuomittiin kaksi jäähyä, mutta Ässien ylivoimapeli oli aivan yhtä tehotonta kuin raumalaistenkin. Tuonkin jälkeen patapaidat painoi päälle höyryjunan lailla, mutta aina vain Kähkönen oli parempi.

Otttelun voittomaali nähtiin minuutti ja kymmenen sekuntia ennen loppua, kun Chris VandeVelde sijoitti kiekon tyhjiin Ilomäen esityöstä. Ässät pystyi rikkomaan Kähkösen nollan puoli minuuttia ennen loppua ja maalintekijänä toimi huippulupaus Jesperi Kotkaniemi.

Lukko teki vielä yhden tyhjiin, mutta tuossa tilanteessa kiekko ei mennyt maaliin, sillä Maksim Matushkin rikkoi läpiajoon päässyttä Ilomäkeä.

– Olen tiedostanut, että tuollaisen voi tehdä, mutta en kuitenkaan ollut omasta mielestäni vielä läpiajossa. No on se kiva, kun maali tulee tilille, naurahti Ilomäki.

Ottelu ei ollut mitenkään korkeatasoinen, mutta yleisö varmasti nautti. Tuosta oli yhtenä osoituksena Raumam Boikkatten ja Pataljoonan kilpalaulanta läpi koko ottelun.

– Kai tuo nyt olisi voinut huonomminkin mennä, jos näin porilaisittain sanotaan, noin kiteytti Ässä-käskijä Jyrki Aho porilaistunteet.

– Oli taas kova peli, mutta edelleenkään meillä ei ole onnistumisia ylivoimassa. Eka erä oli tasainen ja toinen erä meidän, siinä oli valtavasti ylivoimaa ja rankkaria, mutta se rentous maalintekotilanteissa puuttuu. Loppu menee usein tuohon, että peli menee puolustustaisteluksi. Mutta jos ajattelen niitä pelaajia keitä tuolla kopissa on, niin se on meille iso mahdollisuus ja olen pomminvarma, että jatkossa ylivoimapeli parantuu. Yhteinäisyys ja taistelu on tuossa joukkueessa nyt siinä mallissa, että sillä mennään. Tärkeintä on halu mennä johonkin ja se näyttää nyt hyvältä, totesi Lukko-luotsi Pekka Virta.

– Me laitamme kaiken peliin ja uskomme, että vielä koko kaupunki tulee meidän taakse, jatkoi Virta.

Maalit:

5.57 1-0 Heikki Liedes (Arttu Ilomäki, Janne Keränen)
26.31 Liedes epäonnistunut rangaistuslaukaus
58.50 2-0 Chris VandeVelde (Ilomäki, Jyri Marttinen) t m
59.31 2-1 Jesperi Kotkaniemi (Mikko Salmio, Niko Peltola) im
59.46 3-1 Ilomäki t m

Torjunnat:

Kaapo Kähkönen: 10+8+13 = 31
Andreas Bernard: 8+12+3 = 23

Jäähyt:

Lukko: 5×2 min
Ässät: 5×2 min

Yleisöä:

4 024

Kierroksen muut ottelut:

JYP – HIFK
Pelicans – SaiPa

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi