Karalahti: “HIFK on rakkain seura”

Vuoden kohutuin urheilukirja oli Aki Linnanahteen kirjoittama elämänkerta Jere. Kirja kertoo hyvin avoimesti Jere Karalahden tarinan niin jääkiekkoilijana kuin kiekkokaukaloiden ulkopuolella. Karalahti tunnetaan räväkästä elämästään huumeiden, alkoholin ja moottoripyöräkerhojen maailmasta, samalla pelaten jääkiekkoa huipulla.

– Kirjan teko oli hyvin mielenkiintoinen ja samalla ehkä terapeuttinen, kasvattava ja opettavainen prosessi, Karalahti totesi.

Karalahti myöntää, että kirjassa on juuri sellaisia juttuja kuin mies siihen kirjaan halusi kertoakin. Sieltä löytyy tarinoita vuosien varrelta, joista kaikista ei ole edes puhuttu julkisuudessa ennen kirjan julkaisemista. Hän on itse hyvin tyytyväinen lopputulokseen.

– Vähän yli vuosi sitten aloitettiin Akin kanssa ja siitä saatiin juuri sellainen kuin haluttiin, Karalahti myönsi.

 

Uransa aikana Jere Karalahti ehti edustamaan kymmentä eri joukkuetta. Silti hänet tunnetaan ennen kaikkea Helsingin IFK:n pelaajana. HIFK:n lisäksi Karalahti nähtiin myös Bluesin paidassa sekä kohun saattelemana edusti urallansa myös Jokereita. NHL-ura katkesi liian aikaisin, kun Karalahti ei sitoutunut Nashville Predatorsin vaatimaan päihdeohjelmaan.

– Hyviä muistoja ja mielettömiä kokemuksia, Karalahti kiteytti uransa.

Suomessa pelatessaan Karalahtea pidettiin pitkään pelaajana, joka ei Suomessa pelatessaan edusta mitään muuta seuraa kuin HIFK:ta. Keväällä 2007 Karalahden HIFK-ura sai kuitenkin lopun, kun helsinkiläisseuran silloinen päävalmentaja Paul Baxter ei miestä enää kelpuuttanut joukkueeseen. Muutama ottelu Kärppien paidassa, josta matka jatkui Saksan kautta Espooseen ja sieltä Minskin kautta Helsinkiin Jokereiden paitaan. Uransa varrella kaikki pääkaupunkiseudun liigajoukkueet tulivat tutuiksi.

– Kyllähän se HIFK on aina ollut se rakkain. Kuitenkin pelasin juniorivuodet siellä. Seitsemän vuotiaana liityin ja 17 vuotiaana pelasin jo edustusmiehistössä, Karalahti vakuutti.

Pahaa sanottavaa ei mieheltä löydy muistakaan pääkaupunkiseudun joukkueista.

– Tavallaan se Bluesin kausi oli saatanan hieno. Palasin Saksasta silloin ja tein tavallaan sellaisen läpimurron takaisin oikeasti huipputasolle sinä vuonna. Tietenkin Jokerikausi oli hieno, tein pakkien pistepörssiennätyksen vanhimpana pelaajana, mitä koskaan tullaan tuskin rikkomaan ja pelasin vanhimpana Leijonapelaajana kautta aikojen MM-kisoissa, Karalahti muisteli.

– Jokaisesta seurasta on todella hyvät muistot.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi