Yann Sommer torjui tasapelipisteen – Saksalle yllätystappio

Brasilia joutui tyytymään tasapeliin Sveitsiä vastaan pelatussa jalkapallon mm-kisojen avausottelussaan. Sveitsiläissankari numero yksi oli maalivahti Yann Sommer.

Parikymmentä minuuttia mentiin aikalailla tunnustellen, mutta sitten Philippe Coutinho pääsi mielipaikalleen vajaaseen parikymppiin ja laukoi kauhealla kierteellä pallon yläkulmaan. Yann Sommer oli tuossa tilanteessa täysin voimaton.

Ensimmäisellä neljävitosella Sveitsi oli kyllä yritteleliäs, mutta aika ideaköyhä. Brasilialla oli paikka lisätä johtoaan aivan loppuhetkillä, mutta Thiago Silvan pusku kulmurin jälkeen painui vain hieman yli maalin.

Keltapaitainen brassijoukkue hallitsi palloa 57 prosenttisesti ja laukauksetkin meni eteläamerikkalaisille 3-1 ja niistä maalia kohti 1-0.

Yann Sommer vastaan Brasilia

Sveitsi antoi Brasilialle sokkihoitoa heti toisen puoliajan alkuminuuteilla, kun Steven Zuber puski pallon verkkoon Xherdan Shaqirin antamasta kulmapotkusta. Maalin jälkeen Sveitsin peli selvästi piristyi, mutta tunnin pelin jälkeen brassit pystyivät luomaan myös muutaman paikan.

Coutinho pääsi vetopaikkaan 70. minuutilla, mutta tällä kertaa laukaus painui tolpan väärälle puolelle. Reilun 80 minuutin jälkeen Roberto Firmino pääsi tekopaikkaan, mutta kuti viuhui yli ja ohi maalin. Sveitsin paikat olivat vähissä tuon yhden osuman lisäksi.

Pari ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa Neymar pääsi puskemaan rankkaripilkun tietämiltä, mutta pusku meni suoraan Sommerin käsiin. Pari minuuttia tuosta ja Firmino pääsi puskemaan Neymarin antaman sivuvaparin jälkeen, mutta Sommer venyi hienoon torjuntaan.

Aivan erotuomarin antaman lisäajan lopulla Neymar loi antamallaan vapaapotkulla vielä paikan Brasilialle, mutta senkin sveitsiläispuolustus ja Sommer kestivät.

Maalit:

20. 1-0 Philippe Coutinho
50. 1-1 Steven Zuber (Xherdan Shaqiri)

Kokoonpanot:

Brasilia: Alisson | Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo | Casemiro (60. Fernandinho), Paulinho (67. Renato Augusto) | Willian, Philippe Coutinho, Neymar jr. | Gabriel Jesus (79. Roberto Firmino)

Sveitsi: Sommer | Lichtsteiner (87. Lang), Schär, Akanji, Rodriguez | Behrami (71. Zakaria), Xhaka | Shaqiri, Dzemaili, Zuber | Seferovic (80. Embolo)

Päivän muut ottelut:

Meksiko yllätti Saksan 1-0 (1-0)

35. Hirving Lozano (Javier Hernandez)

Costa Rica – Serbia 0-1 (0-0)

56. 0-1 Aleksander Kolarov

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi