Venäjä rankkareilla jatkoon – Koke ja Iago Aspas epäonnistuivat

Venäjä voitti kolmannessa neljännesvälieräottelussa Espanjan rangaistuspotkukilpailun jälkeen 2-1 (1-1), rankkarikisa 4-3.

Espanjan sai sivuvaparin 11. minuutilla seurauksena pallo leijaili vitosen viivalle ja siellä Sergei Ignasevits ja Sergio Ramos painivat sillä seurauksella, että painui Ignasevitsin säärestä omaan maaliin.

Maalin jälkeen pallonhallinta oli aika odotetusti Espanjalla, mutta pari kertaa Venäjä pääsi yrittämään vapaapotkusta, mutta ei David de Gea ihan tosi testiin joutunut. Pallonhallinnasta huolimatta ei Espanjakaan kunnon tekopaikoille päässyt.

Roman Zobnin pääsi laukomaan 16-rajalta, kun ottelua oli pelattu noin 35 minuuttia, mutta miehen laukaus meni kuitenkin takatolppaa hipoen ohi. Venäjä tuli tasoihin, kun Artjom Dzjuba onnistui rangaistuspotkusta 41. minuutilla. Rankkari aiheutui Gerard Piquen käsivirheestä.

Espanja puski päätään seinään

Toisen puoliajan ensimmäiset 25 minuuttia mentiin siten, että Espanja hallitsi palloa ja Venäjä puolusti. Suurimman osan ajasta kaikki 20 pelaajaa oli Venäjän alueella. Neljävitosen ensimmäinen todella vaarallinen paikka tuli Andres Iniestalle, joka pääsi laukomaan 16-alueelta, mutta Igor Akinfeev selvitti tilanteen. 90 minuuttia ei tuottanut Luznikilla tulosta ja niinpä ratkaisua piti hakea jatkoajalta.

Jatkoaika tai jatko-ottelu ihan miten vain oli aivan samanlaista pelaamista eli Espanja piti palloa ja koetti löytää aukon venäläispuolustuksesta. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt. Jatkossakaan ratkaisua ei löytynyt, joten edessä oli sateisella Luznikilla rangaistuspotkukilpailu.

Venäjä voitti rangaistuspotkukilpailun numeroin 4-3, Espanjan epäonnen soturit olivat Koke ja Iago Aspas.

Maalit:

11. 1-0 Sergei Ignasevits (oma maali)
41. 1-1 Artjom Dzjuba (rp)

Kokoonpanot:

Espanja: de Gea | Jordi Alba, Sergio Ramos, Pique, Nacho (70. Carvajal) | Busquets, Koke | Marco Asensio (104. Rodrigo), Isco, D. Silva (67. Iniesta) | Diego Costa (80. Iago Aspas)

Venäjä: Akinfeev | Kudryashov, Ignasevits, Kutepov | Zirkov (46. Granat), Zobnin, Kuzyayev (97. Erokhin), Fernandes | Golovin, Samedov (61. Tserysev) | Dzjuba (65. Smolov)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi