Tanskan kiri oli liikaa Valko-Venäjälle

Tanska upotti Valko-Venäjän huikealla kolmannen erän pelaamisellaan maalein 5-2 (1-1, 0-1, 4-0). Tanskalaiset latoivat päätöserässä reiluun seitsemään minuuttiin neljä maalia.

Artjom Demkovin laukaus upposi Sebastian Dahmin selän taakse, kun ottelua oli pelattu vajaat kolme minuuttia. Tanska tuli kolmisen minuuttia myöhemmin ylivoimalla rinnalle, kun Nicolai Meyerin laukaus b-pisteen kaarelta upposi Aleksei Kolosovin kainalon alta verkkoon. Erän puolivälin tienolla Tanska sai ison mahdollisuuden, kun Sergei Drozdille tuomittiin pelirangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tanska ei kuitenkaan saanut vitosen aikana tulosta aikaiseksi.

Valko-Venäjä siirtyi ylivoimalla johtoon, kun toista erää oli pelattu reilu kymppi. Maalin viimeisteli Mihail Stefanovich komealla vedolla b-pisteeltä yläkulmaan. Toisessa erässä Kolosov torjui 12 kertaa ja Dahmille koppeja kertyi kuusi. Varsinkin Stefanovichin osuman jälkeen jälkeen Tanska painoi päälle, mutta tulosta ei tullut.

Kolmatta erää oli pelattu viisi minuuttia, kun Tanskan työ vihdoin palkittiin. Tanskalaisten tasoitusosumasta vastasi Matthias Asperup. Kolmisen minuuttia myöhemmin Mathias From laukoi suorasta luistelusta kiekon suoraan yläkulmaan ja Tanska oli siirtynyt kuskin paikalle. Tanskalaisten ilotulitus jatkui pari minuuttia myöhemmin, kun Markus Lauridsenin pommi upposi yläputken alle. Ilotulitus jatkui reilu kaksi minuuttia myöhemmin, kun Alexander True ohjasi Matias Lassenin laukauksen Kolosovin suojien alta verkkoon.

Naapurihallissa kisaisäntä Latvian ja Norjan välisessä ottelussa tarvittiin aina voittomaalikilpailu, ennen kuin voittaja oli selvillä. Norjan Michael Haga ratkaisi voittomaalikisan kuudennessa parissa. Näin siis kaksi pistettä Norjalle maalein 4-3 (1-2, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0).

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi