Sveitsi tyrmäsi Leijonat viidessä minuutissa

Suomen mm-urakka päättyi puolivälieriin, kun Sveitsi kaatoi Leijonat numeroin 3-2 (0-1, 3-0, 0-1) Sveitsi iski maalinsa viiteen minuuttiin.

Eeli Tolvanen sai mahtipaikan heti alkuminuuteilla, mutta siitä ei vielä osunut. Seuraavaksi Leijonat oli pari minuuttia pulassa, kun Sveitsi painoi kohti Harri Säterin vartioimaa maalia. Erää oli takana seitsemän minuuttia, kun Markus Nutivaara onnistui tinttaamaan poikittaissyötöstä kiekon verkkoon.

Sveitsi sai painetta Nutivaaran osuman jälkeen, mutta kuusi kertaa erässä torjunut Säteri kesti. Leonardo Genoni puolestaan ehti kiekon tielle 12 kertaa.

– Meno maistuu ihan hyvältä. Näin,että äijä on vapaana takatolpalla, joten ei muuta kuin syöttöä sinne, totesi avausmaalin syöttänyt Miika Koivisto MTV:n erätaukohaastattelussa.

Sveitsi tuli rinnalle ja ohi

Toisenkin erän alkuun Sveitsi pystyi painamaan hyökkäyksiä kohti Säteriä, mutta kiekkoa verkkoon asti alppimaan miehet eivät saaneet. Kertaalleen Säteri nappasi oikein fantom-luokan pelastuksen.

Erää oli pelattu viitisen minuuttia, kun Sveitsin Timo Meier tuomittiin rangaistusaitioon, mutta tuo ylivoima ei tuottanut myöskään tulosta. Hieman tuon jälkeen Sveitsin Enzo Corvi painoi kiekon verkkoon maalinedushässäkän jälkeen.

Kolmisen minuuttia myöhemmin Joel Vermin voitti kulmassa kaksinkamppailussa Koiviston ja nousi maalille iskien kiekon verkkoon. Tuosta ei kulunut kuin 36 sekuntia, kun Gregory Hofmann sai painaa kiekon lähes tyhjään verkkoon.

Leijonat pääsi vielä puolitoista minuuttia ennen erätaukoa ylivoimalle, mutta kavennusmaali jäi syntymättä. Säteri torjui erässä 11 kertaa, kun taas Genoni nappasi kymmenen koppia.

Leijonien kiri tyrehtyi

Kolmannessa erässä Leijonat painoi heti alussa kovaa, mutta kerran ylihyökkäys oli kostautua. Säteri kuitenkin selvitti sveitsiläisläpiajon. Erää oli pelattu noin kahdeksan minuuttia, kun Mikko Rantanen laittoi kiekon verkkoon Sveitsin alivoimaneliön keskeltä.

Sebastian Aho loi kavennusmaalin jälkeen tukun maalipaikkoja, mutta mistään eivät saaneet kaverit sisään. Parhaan paikan hukkasi Ville Pokka. Jatkossakaan mistään ei uponnut ja niin Leijonien kisat päättyivät puolivälieriin.

– Aloitettiin hyvin, mutta sitten toisessa Sveitsi iski neljään minuuttiin kaikki kolme maaliaan. Sveitsi on luisteluvoimainen joukkue. No ei voi mitään, tämmöistä jääkiekko on, sanaili päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Marjamäen urakka Leijonien peräsimessä päättyi myös tähän otteluun. Olisihan miehelle suonut hieman mukavammat läksiäiset.