Suomi kaatoi Tshekin – Ruotsalaiselle uran ensimmäinen maajoukkuemaali

Suomi kaatoi Tshekin 3-0- numeroin Karjala-turnauksen lauantain iltaottelussa. Ottelun ensimmäisen maalin teki maajoukkuedebydantti Arttu Ruotsalainen, joka pelattiin Harri Pesosen toimesta läpiajoon ja siitä ei nuori mies erehtynyt.

– Hyvä voitto, aika tasapainoinen esitys meiltä. Pelattiin fiksusti ja järkevästi. Sitten kun jouduttiin puolustamaan, niin puolustettiin hyvin eikä annettu mitään kovin vaarallisia maalintekopaikkoja, Ruotsalainen analysoi joukkueen esitystä.

Ilveksessä pelaava Ruotsalainen on ollut mukana nuorisomaajoukkueissa, mutta nyt osui 20- vuotiaalle Kärppä-kasvatille uran ensimmäinen miesten maaottelu. Torstaina hän seurasi peliä vielä vaihtoaitiosta odottaen omaa vuoroaan.

– Pienestä pojasta lähtien on ollut unelma päästä pelaamaan kansainvälisiä pelejä Leijonissa. Hienoa oli päästä pelaamaan ja maistui hienolta tuo peli. Pystyi nauttimaan täysin rinnoin, Ruotsalainen fiilisteli.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen teki muutoksia torstain tappiolliseen kokoonpanoon. Kentällisen verran kavereita meni ottelun jälkeen vaihtoon ja maalillakin nähtiin uusi mies, ensimmäistä miesten peliään pelannut Veini Vehviläinen, joka piti maalinsa puhtaana.

– Hyvin jätkät puolustivat ja itsekin hoidin oman hommani, niin saatiin petrattua Venäjä- pelistä, Vehviläinen kiteytti.

Tyytyväisyyttä huokui myös Leijonien päävalmentaja Jalonen, joka otti nyt tämän päävalmentajapestinsä ensimmäisen voittonsa. Helpotus huokui miehen kasvoilta ja iloisuutta löytyi siitä, kuinka nuori kaarti ottelussa pärjäsi.

– Paljon oli uusia A-maajoukkuepelaajia, jotka pelasivat tosi hyvän ottelun. Kiitettäviä suorituksia heiltä. (Juhani) Tyrväinen oli erinomainen tänään, (Ville) Leskinen oli hyvä ja (Teemu) Turunen oli hyvä, koko ketju pelasi hyvin tänään. Todella hieno startti heidän kansainväliselle A-maajoukkueuralle, Jalonen paalutti.

Suomi kohtaa sunnuntaina Karjala-turnauksen päättävässä ottelussa Ruotsin. Perinteinen isänpäivän ottelu alkaa kello 17:30.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Views: 587

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi