Suomi kaatoi Puolan U19-tyttöjen MM-avauksessa Sveitsin St. Gallenissa

Suomi aloitti tänään U19-tyttöjen MM-turnauksen kaatamalla Puolan puhtaasti 7-0. Ottelun lopputuloksesta voisi päätellä, että voitto irtosi helpolla, mutta näin ei ollut. Suomi ratkaisi ottelun vasta kolmannessa erässä. Kisat pelataan Sveitsissä.

Kamppailu alkoi todella tasaisesti, sillä ensimmäinen erä tahkottiin ilman maaleja. Molempien joukkueiden otteista näki, että kyseessä oli turnauksen avausottelu. Suomi piti palloa ja rakensi tilanteensa maltilla, mutta Puolan puolustus oli ensimmäisessä erässä rautaa, eikä maalia saatu tehtyä.

Yksi ottelun käännekohdista osui toiseen erään, kun Suomi joutui pelaamaan kahden pelaajan alivoimaa. Joukkue selvitti tilanteen upeasti, ja pelin hallinta alkoi vähitellen siirtyä Suomelle.

Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 36.22 Elli Kylmäluoman toimesta. Tuo maali avasi Suomen pelin solmut, eikä Puola pysynyt enää mukana. Kylmäluoma iski vielä toisenkin osuman ennen toisen erän päätöstä.

Kolmannessa erässä suomalaiset latoivat vielä viisi osumaa.

Sinivalkoiset eivät ikävä kyllä selvinneet ottelusta ilman kolhuja, sillä Taru Nordman ja Noora Rantanen loukkaantuivat ottelussa.

Teksti: Juho Kojima

Kuva: Salibandyliiga

 

 

 

 

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi