Suomalaiset aamupäivän sankareina Jyväskylässä

Ralli käynnistyi lauantaina suomalaisten vankassa kolmoisjohdossa. Muutoksia ei ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen sijoituksiin tullut, mutta jo päivän toisella pätkällä Päijälässä niitä sitten tuli. Jari-Matti Latvala siirtyi kilpailun johtoon ja Juho Hänninen ohitti Craig Breenin, suomalaisten siirtyessä jälleen neloisjohtoon.

– Onhan se aika huima tilanne. Nyt vain maltti päässä ja pitää muistaa koko ajan malttaa. Tällä hetkellä tilanne on hyvä, mutta matkaa on vielä, Latvala toppuutteli.

Ouninpohjassa Latvala kartutti johtoaan, kun taas M-Sportilla ajava Teemu Suninen joutui ongelmiin shikaanin kanssa ja menetti yhden sijan.

– Yksi shikaani tuli pahasti silmille, menetettiin siinä aikaa ehkä 20 sekuntia, kun piti kääntyä ympäri, Suninen kommentoi Ouninpohjan jälkeen.

 

Sunisen epäonni tarkoitti myös sitä, että Toyotat nousivat kisassa kolmoisjohtoon, ensimmäistä Tommi Mäkisen alaisuudessa. Tämä oli myös ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun millään tallilla on kilpailun aikana kolmoisjohto.

– Huima pätkä. Oltiin vähän ojassakin, mutta onneksi siellä ei ollut mitään. Kovin nopeaa ja tosi vaativaa, Hänninen kiteytti Ouninpohjan maalissa.

Toyotan kolmoisjohto saa myös tallipäällikkö Mäkisen suupielet nousemaan pikkuisen jo ylöspäin, vaikka rallia on tosin jäljellä vielä jonkin verran.

– Eihän se paljon paremmalta voisi näyttää. Tietysti aika huikea tilanne on. Katsotaan nyt, siinä Juholla on aika kova skaba siinä. Toivotaan, että tahti jatkuu samanlaisena toisenkin rundin, Mäkinen iloitsi päivähuollon aikana.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Miikka Hildén, Hannu Kumpulainen

Views: 123

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi