Lukon liito jatkuu – Lassi Lehtiselle nollapeli

Lassi Lehtiselle riitti 17 torjuntaa kauden toiseen nollapelin. (kuva: Jouni Mikola)

Lukko kasvatti voittoputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi, kun torstaina Kivikylän Areenalla pelatussa ottelussa kaatui HPK maalein 2-0 (0-0, 2-0, 0-0). Raumalaisten sankari numero yksi oli nollapelin pelannut Lassi Lehtinen.

– Pelin laatu oli tänään todella hyvä. Täytyy muistaa, että pelasimme eilenkin, mutta silti pelasimme näin hyvin. Olen pelaamiseemme todella tyytyväinen, totesi Lukon päävalmentaja Pekka Virta.

Avauserä oli vauhdikasta päästä päähän menoa, mutta vähän peli meni kulmissa pyörimiseksi. Lassi Lehtinen torjui erässä viisi kertaa, kun taas virkaveli Joona Voutilainen ehti kiekon tielle kahdeksan kertaa.

Erän ainoa tilastomerkintä oli Heikki Liedekselle vihelletty kaksiminuuttisen koukkaamisesta, mutta tuon alivoiman Lukon puolustus ja Lehtinen selvittävät tyylikkäästi.

Lukon ylivoima toimii jälleen

Toisessa erässä Lukko heilutti maaliverkkoja kahdesti, kun ensin erän kuudennella minuutilla Mikko Petmanin napakka veto b-pisteeltä yllätti Voutilaisen. Vedon napakkuuden lisäksi se lähti vielä puolustajan jaloista.

Pathrik Westerholm tuplasi raumalaisten johdon 14. minuutilla, kun joukkue pelasi ylivoimalla. Tuo maali oli todellinen taistelumaali, sillä Westerholm tuikkasi Voutilaisen längistä tippuneet kiekon verkkoon.

Lukon puolustus piti

Kolmannen erän ekaan kymppiin kumpikin pääsi kertaalleen ylivoimalle, mutta verkko ei heilunut kummallakaan kerralla.

– Kova matsi oli, mutta siihen oli varauduttikin. Äijät laittoi kaiken peliin tänään, totesi nollapelin torjunut Lehtinen.

Lukko joutui viitisen minuuttia ennen loppua vielä alivoimalla, mutta tuonkin Kristian Pospisilin kakkosen joukkue selvitti. HPK painoi lopussa vielä ilman maalivahtia, mutta aina vain Lukko oli parempi.

– Olipa kova peli ja onnittelut Lukolle. Puolustuspeliin olen tyytyväinen, mutta hyökkäämisemme oli puolestaan vähän jäässä. Lukko pelasi tänään todella hyvin, sanaili HPK:n käskijä Antti Pennanen.

Lukolla on tuleva viikonloppu vähän erikoislaatuinen, sillä joukkue matkaa perjantaina Helsingin kautta Tallinnaan, ja pelaa lauantaina Tondiraba Areenalla ottelun Pelicansia vastaan.

Maalit:

25.52 1-0 Mikko Petman (Tarmo Reunanen, Ilkka Heikkinen)
33.17 2-0 Pathrik Westerholm (Tarmo Reunanen, Ponthus Westerholm) yv

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 5+6+6 = 17

Joona Voutilainen: 8+9+8 = 25

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min

HPK: 3×2 min

Yleisöä:

3 585

Kierroksen muut ottelut:

Ilves – Kärpät 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

KooKoo – Ässät 2-3 ja (0-2, 1-0, 1-0, 0-1)
Ratkaisija: Aleksi Rekonen 64.12

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi