Latvalalle kauden paras tulos “Minä ja tiimi tarvittiin tämä tulos”

Jyväskylän MM-rallin kolme kertaa voittanut Jari-Matti Latvala ei onnistunut vieläkään voittamaan kotikilpailuansa Toyotalla. Vaikeaa kautta ajavalle Latvalalle Jyväskylä oli siitä huolimatta ilon pilkahdus, sillä hän ajoi kauden parhaan tuloksensa sijoittumalla kolmanneksi.

– Sitten kun se paine alkaa kasaantumaan siihen olkapäille, ja se on niin kova, että ei oikein pysty edes ajamaan, Latvala kuvaili.

Paineista ei ollut tietoakaan perjantaina, kun Latvala antoi mennä erikoiskokeilla ja nousi lopulta myös rallin kärkeen. Iloa jatkui aina lauantain aamupäivään, Kakariston erikoiskokeeseen, jolloin Latvala löysi tallikaverinsa Kris Meeken kanssa saman kiven.

– Siihen olen tyytyväinen, että pystyin perjantaina ajamaan niin kovaa. Kun tuli se toinen rengasrikko, tiesin, että kolmannella kerralla ei ole sitten tuuria. Silloin saattaa tippua koko nurkka, Latvala pohti.

Työpaikkansa puolesta veitsi kurkulla ajanut Latvala ei kahden rengasrikon jälkeen pystynyt enää pistämään aivan täysiä, vaan oli vältettävä riskejä, jotta sai auton ajettua maaliin asti. Se oli myös tallipäällikkö Tommi Mäkisen toive.

– Olisi ehkä ollut saumaa Esapekan (Lappi) kanssa taistella, mutta piti ajatella myös sitä isompaa kokonaisuutta. Tiimin kanssa keskusteltiin ja ymmärsin sen, että nyt ei pidä riskeerata. Minä tarvitsen sen tuloksen ja tiimi tarvitsee sen tuloksen, Latvala totesi.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Hannu Kumpulainen

Views: 407

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi