Jalonen hurjana kisojen tuomarilinjasta – “Eihän täällä vihelletä kuin ruumiit”

Suomi saa vielä jännittää lohkovoiton kohtaloa, kun Yhdysvallat kohtaa illalla Italian. Ero Leijonien ja USA:n välillä on kaksi pistettä Suomen hyväksi, mutta amerikkalaisilla on vielä yksi ottelu pelattavana. Suomi voittaisi lohkon, mikäli Italia yllättäisi Yhdysvallat.

– Tuskin sieltä mitään yllätyksiä on tulossa, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen toteaa.

Kakkospaikka tietäisi sitä, että Suomi joutuisi pelaamaan kisojen toisessa hallissa, mikäli Latvia selvittää tiensä puolivälieriin. Logistisesti sillä olisi vaikutusta ja lisäisi työtä huoltajille, mutta itse joukkueeseen sillä ei suurta merkitystä ole.

– Ainahan me tietysti mieluummin pelattaisiin samassa hallissa, mutta ei me sen takia ottelua hävitä. Se on pieni epämukavuus tekijä, mutta me olemme tottuneet niihin asioihin. Sitten mennään sinne ja hoidetaan homma kotiin siinä hallissa, Jalonen pohtii.

Halliasiaa enemmän Jalosta kismittää se, millainen on ollut kisojen tuomarilinja. Suomi on päässyt kisoissa kaikista vähiten yrittämään pelaamista ylivoimalla, sillä vastustajat ovat seitsemässä ottelussa saaneet vain kymmenen jäähyä.

– Eihän täällä vihelletä kuin ruumiit. Linja on ollut kyllä todella mielenkiintoinen. Kaatua pitää tai näyttää, että osui päähän, joku maila hipaisi tai jotain muuta. Muuten saa kyllä aika tavalla painia.

– Toivottavasti linja pysyy loppuun asti samana eikä tule mitään kaneja hatusta tuomareidenkaan taholta, Jalonen toivoo.

Suomi päätti alkusarjan ottelut voittoon Kanadasta voittomaalikilpailun jälkeen 3-2.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Views: 30

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi