Italia sai tehdä täyden päivätyön – Vaihtomiehet ratkaisivat

Italia kaatoi Lontoon Wembley’llä jatko-otteluun venyneessä pelissä Itävallan maalein 2-1 (0-0, 2-1). Italian ratkaisivat löytyivät vaihtopenkiltä, kun Federico Chiesa ja Matteo Pessina onnistuivat maalinteossa.

Avauspuoliaikaa oli pelattu 31 minuuttia, kun Ciro Immobile pamautti boksin rajalta suoraan ristikkoon. Sillä kertaa Daniel Bachmann sai todeta, että tolpat ovat todellakin maalivahdin parhaat kaverit. Italia painoi päälle, mutta Itävallan puolustus kesti.

Marko Arnautovic onnistui puskemaan pallon 65. minuutilla Gianluigi Donnarumman selän taakse, mutta tuo osuma hylättiin videotarkastuksen jälkeen paitsiona. Toisella neljävitosella oli Itävallalla jopa enemmän paikkoja kuin Italialla, mutta maalittomassa tasatilanteesta jatko-otteluun.

Jatko-ottelua oli pelattu viitisen minuuttia, kun Federico Chiesa laukoi melko pienestä kulmasta pallon verkkoon. Kymmenen minuuttia myöhemmin Matteo Pessina tuplasi Italian johdon. Kymmenen minuuttia edellisestä ja Sasa Kalajdzic rikkoi Itävallan kuparisen puskemalla pallon verkkoon. Itävalta painoi lopussa, mutta ei onnistunut tasoittamaan peliä.