Christian Heljanko torjui Tapparan mestariksi – Joona Luoto osui

Tappara voitti TPS viidennessä liigafinaalissa maalein 1-0 (1-0, 0-0, 0-0). Ottelun ainoa maali näki päivänvalon jo 35 sekunnin pelin jälkeen.

– Yksittäisenä pelinä tää oli mielestäni kauden paras peli. Tänään onnistuimme kaikessa vaikka kaikilla oli jo mielessä juhlat. Loimme paljon maalipaikkoja, paalutti Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola.

Erä ehti vanheta vain 35 sekuntia, kun Joona Luoto toimitti kiekon Andrei Karejevin selän taakse. Tappara vei kaksikymppistä ja TPS vikisi, mutta osansa asiaan oli myös sillä, että kirvesrinnat pääsi kahdesti ylivoimalle. Maalivahtien torjunnatkin kuvaavat tuota, sillä Christian Heljanko puuttui peliin kerran ja Karejeville koppeja kertyi yhdeksän.

– Ihan hyvä erä, mutta meillä on toki vielä parannettavaa. Emme olleet täysin tyytyväisiä tähän, latasi Luoto CMorella.

TPS paransi, vähän

Toisen erän ainoa tilastomerkintä oli Luodon ja Johan Ivarssonin saamat yhtäaikaiset kaksiminuuttiset. Erän puolivälissä tarkasteltiin videolta myös Tapparan maalia, mutta tuomaristo ei sitä hyväksynyt.

– Me pelkäämme ja häviämme kaikki kamppailut, jatkossa noita pitää parantaa. Kolmas erä voi kaiken muuttaa, sillä tämä on edelleen maalin peli, paalutti Juuso Pärssinen CMorella.

Tappara kesti

TPS pääsi erän kuudennella minuutilla ylivoimalle, mutta se Heljangon maali pysyi kuin noiduttuna. Tuo oli turkulaisten 12 ylivoimamahdollisuus finaalisarjassa ja joukkue oli onnistunut maalinteossa miesylivoimalla vain kertaalleen. Tuo TPS:n ainoa ylivoimamaali syntyi kahden miehen ylivoimalla.

– Nyt tuntuu todella hyvältä. Taisin mäkin aika hyvin pelata. Tää vuosi oli ihan mahtava, totesi Luoto taiston tauottua.

Tappara pääsi vuorostaan erän loppupuolella kahdesti ylovoimalle, mutta Karejev piti maalinsa puhtaana nuo minuutit.

– Parempi voitti onnittelut Tapparalle siitä. Me emme saaneet nyt parempaa irti. Kaikki on jossittelua, me emme tehneet riittävästi maaleja ja piste, totesi TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas.

Maalit:

0.35 1-0 Joona Luoto

Torjunnat:

Christian Heljanko: 1+4+11 = 16
Andrei Karejev: 9+6+7 = 22

Jäähyt:

Tappara: 1×2 min
TPS: 4×2 min

Yleisöä:

12 541

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi