Huuhkajille elintärkeä voitto Bulgariasta

Suomi kohtasi sunnuntaina Kansojen liigan -ottelussa Bulgarian. Olympiastadionin lehtereillä oli rajattu yleisömäärä.

Suomen jalkapallomaajoukkue pääsi sunnuntaina uusitulla olympiastadionilla rajatun yleisön eteen, kun joukkue kohtasi Kansojen liigan B-liigan neloslohkon ottelussa Bulgarian. Huuhkajat nappasi voiton Robert Taylorin ja Fredrik Jensenin maaleilla 2-0 (0-0).

– Teimme perusasiat ainakin puolet ajasta paremmin kuin kaveri, no Bulgarialla oli myös muutama paikka. Tärkeintä oli, että näin saatiin se Puola-peli unohduksiin. Hienoa on myös, se että jätkät pääsee nyt juhlimaan fanien kanssa, paalutti päävalmentaja Markku Kanerva.

Ensimmäisen 20 minuutin aikana Suomi oli kahdesti tekopaikassa, kun ensin Robert Taylor laukoi 16-alueelta, mutta tuon Martin Lukov torjui. Hetkeä myöhemmin sitten Joel Pohjanpalon laukaus kolahti tolppaan. Jatkossa avauspuoliajan näyttävimmästä suorituksesta vastasi Glen Kamara, jonka komean nousun päätteeksi Ilmari Niskanen pääsi tykittämään 16-rajalta, mutta pallo painui taivaan tuuliin.

Suomi hallitsi kenttätapahtumia, mutta Bulgaria iski muutaman kerran vaarallisilla vastahyökkäyksillä.

– Saimme puoliajan edetessä peliä paremmaksi, mutta ei se vieläkään ole tarpeeksi hyvää. Kaikki on pienestä kiinni, mutta meidän pitää olla aktiivisempia, totesi valmentaja Mika Nurmela Viaplayn haastattelussa.

Supervaihtomies iski taas

Toista neljävitosta oli pelattu kuutisen minuuttia, kun Taylor pääsi vitosen alueelta tuikkaamaan pallon ohi Lukovin. Pallo tuli Taylorille Teemu Pukin hutipotkun jälkeen.

– Tilanteessa pitää vain reagoida nopeasti ja laittaa pallo verkkoon, totesi voittomaalin tehnyt Taylor.

Supervaihtomies Fredrik Jensen iski taas, sillä mies tuli kentälle 65. minuutilla ja reppu heilui 67. minuutilla. Kentällä mies ehti olla noin puolitoista minuuttia. Jensen laukoi kierteisen kudin 16-rajalta takakulmaan.

– Aina kun mulla on ollut pitkät hiukset, niin homma on toiminut. Ei siinä mitään muuta kuin, jos saa pallon haltuun, niin koetetaan saada laukaus aikaiseksi ja nyt se meni myös maaliin, totesi Jensen.

Yksi Huuhkajalauman tärkeimmistä lenkeistä oli jälleen kerran keskikentän Kamara, joka rauhoitti tilanteita, jos puolustuspäässä oli tulossa paniikki. Tuon lisäksi mies avasi monta hyökkäystä.

Tämän voiton myötä Suomella on edelleen erittäin hyvät mahdollisuudet voittaa tämä lohko.