Venäjä tyrmäsi heikon Saudi-Arabian

Venäjä tyrmäsi Saudi-Arabian jalkapallon mm-kisojen avausottelussa numeroin 5-0 (2-0). Venäläisten tehomiehiä olivat yhden tehnyt ja kaksi syöttänyt Aleksandr Golovin sekä kaksi viimeistellyt Denis Tšeryšev.

Ekat kymmenen minuuttia oli roiskimista, mutta 12. minuutilla Juri Gaziniski sai nappisyötön vitosen kulmalle ja sieltä mies puski pallon takakulmaan ohi Abdullah Almuaioufin. Maalin jälkeenkin Venäjällä oli pari paikkaa tehdä lisäosuma, mutta eipä onnistunut.

Saudi-Arabian ensimmäinen hyvä paikka siunaantui noin parinkymmenen minuutin kohdalla, Mohammed Alsahlawi sai hienon syötön Mohammed Alburaykilta, mutta Alsahlawin pusku painui Igor Akinfeevin käsien kautta ohi maalin.

Pari minuuttia ennen puoliaikaa Denis Tšeryšev niputti kaksi saudien puolustajaa ja ohitti vielä Almuaioufin. Molempia Venäjän maaleja yhdisti ainakin Saudi-Arabian puolustuksen totaaliset mokailut. Lisäksi Venäjä oli paikoissaan todella tehokas, sillä joukkue ampui vain kaksi kertaa kohti maalia.

Igor Akiinfev pääsi todella helpolla

Toisen neljävitosen alkuminuuteilla Taiseer Aljassam liukui keskitykseen, mutta ei osunut palloon, niinpä kavennus jäi haaveeksi. Vajaa 70. minuuttia oli pelattu, kun Roman Zobnin laukoi, ja Alsahlawi sylki eteensä, mutta ehti palloon ennen venäläishyökkääjää.

Venäläiset iskivät pallon kolmannen kerran Saudi-Arabian verkkoon, kun ottelu oli edennyt 71. minuutilla. Maalin puski vitosen viivalta vain hetki aikaisemmin kentälle tullut Artem Dzyuba. Tämänkin maalin syntymistä saudien topparit seurasivat pelkästään katseellaan

Aivan loppuhetkillä Tšeryšev laukoi 16-rajalta ulkosyrjällä komeasti takakulmaan, ja tuossa tilanteessa puolustus ja Almuaiouf olivat voimattomia. Hetki myöhemmin Aleksandr Golovin ampui vapaapotkusta varmasti yhtä tyylikkään maalin kuin Tšeryšev hetkeä aiemmin.

Maalit:

12. 1-0 Juri Gazinski (Aleksandr Golovin)
43. 2-0 Denis Tšeryšev (Roman Zobnin)
71. 3-0 Artem Dzyuba (Golovin)
90+1 4-0 Tšeryšev (Dzyuba)
90+4 Golovin

Kokoonpanot:
Venäjä: Akiinfev | Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Gazinsky | Dzagoev (24. Tšeryšev, Smolov (70. Dzyuba) | Zobnin, Golovin, Zhirkov | Samedov (64. Kuziaev)

Saudi-Arabia: Almuaiouf | Os. Hawsawi, Om. Hawsawi, Alburayk, Alfaraj | Alsehri (72. Bahbir), Alsahlawi (85. Asiri), Alsahrani, Otayf (64. Almuwallad), Aljassam | Aldawsari

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 152

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi