Helmarien MM-unelmat murskaksi

Viime vuoden EM-välieräjoukkue Itävalta murskasi tylysti Helmarien MM-unelmat numeroin 2-0 (1-0). Itävallan osumista toisen teki Katharina Schiechtl ja se ensimmäinen merkittiin omaksi maaliksi.

Itävalta siirtyi jo viidennellä minuutilla johtoon, kun Nadine Prohaska ohjasi pallon onnekkaasti Eveliina Summasen kautta ohi Tinja-Riikka Korpelan. Maalin jälkeenkin Itävallalla oli hallitsevampi osapuoli, mutta Suomikin sai hieman paremmin juonesta kiinni.

Ensimmäisen neljävitosen toisella puoliskolla Helmarit sai entistä paremmin juonesta kiinni ja joukkue oli myös hivenen hallitsevampi osapuoli. Kunnon tekopaikoille suomalaiset eivät kuitenkaan päässeet. Helmarien paras paikka siunaantui Anna Auviselle, jonka skorpionipotku meni vain hieman ohi Itävallan maalista.

Katharina Schiechtl naulasi pelin

Toisen puoliajan ekaan varttiin kumpikaan ei uhitellut todella vakavasti maalia. Itävalta piti ehkä hieman enemmän palloa.

Lisää tummia pilviä Helmarien taivaalle kerääntui 72. minuutilla, kun Katharina Schiechtl ohjasi pallon 16-alueelta verkkoon. Loppuhetkillä Linda Sällström oli vielä avopaikassa, mutta tsippi jäi liian matalaksi.

– Itävalta pelasi hyvin ja ansaitsi voittonsa. MM-unelman karkaaminen on iso pettymys, mutta tiistaina Serbiaa vastaan lähdetään voitto mielessä, totesi Anna Auvinen Ylen haastattelussa.

– Päällimmäinen tunne on pettymys. Itävalta käytti paikkansa ja oli muutenkin vaarallinen, totesi puolestaan Eveliina Summanen.

Maalit:

5 0-1 Eveliina Summanen (om.)
72. 0-2 Katharina Schiechtl

Kokoonpanot:

Suomi: Korpela | Kuikka, Westerlund, Auvinen, Koivisto | Engman, Ahtinen, Summanen (85. Heroum), Franssi (83. Tunturi) | Sällström, Collin (63. Salmi)

Itävalta: Zinsberger | Schnaderbeck, Kirchberger, Wenninger, Schiechtl | Aschauer, Puntigam, Zadrazil (85. Klein), Prohaska (54. Burger) | Billa (75. Dunst), Feiersinger

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 141

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi