Suomi juhlii MM-pronssia – Mustonen äärimmäisen tyytyväinen joukkueeseen

Naisten MM-kisojen pronssiottelu FIN-SUI pelattiin Calgaryn WinSports Arenalla tiistaina 31.8.2021.

Suomen urakka Kanadan Calgaryssä pelatuissa Naisten MM-kisoissa päättyi pronssijuhliin, kun Sveitsi kaatui 3-1. Ottelun ratkaisevan osuman teki puolustaja Ella Viitasuo, joka vei toisen erän ensimmäisellä minuutilla Naisleijonat jo kahden maalin karkumatkalle.

– Sain kiekon siniviivalla ja tiesin, että pitää toimittaa maalia kohti ja pitää haastaa, koska heillä oli hyvä maalivahti. Onneksi siellä oli hyvä maski ja sitä kautta saatiin kiekko maaliin, Viitasuo kertoi osumastaan.

Itse turnauksessa Suomi voitti kaikki muut joukkueet, paitsi pohjoisamerikkalaiset, jotka pelaavat turnauksen loppuottelussa. Pelin päättyessä Suomen penkin takana oli havaittavissa ainakin päävalmentaja Pasi Mustosen reaktiosta päätellen onnistumisen tunnetta ja tyytyväisyyttä lopputuloksesta.

– Äärimmäisen tyytyväinen olen. Meidän pelimme tasoon olin yllättynyt, tämä oli parempaa kuin odotin. Varsinkin, kun meillä oli kahdeksan uutta pelaajaa. Jo se, että on uusi pelaaja ja sitten tulee Pohjois-Amerikkaan pelaamaan pieneen kaukaloon, tekee sen vielä kahta vaikeammaksi, Mustonen totesi.

Kokonaisuutena kun joukkueen edesottamuksia katsoo turnauksen aikana ja vaikka tappiot pohjoisamerikkalaisille joukkueille tuli, voi Naisleijonat lähteä kotimatkalle pää pystyssä. Joukkue onnistui ajoittain haastamaan myös USA:ta ja Kanadaa, vaikka finaalipaikkaa ei tällä kertaa irronnut.

– Olen yllättynyt pelimme tasosta varsinkin pohjoisamerikkalaisia vastaan. Totta kai olimme kakkoserät jaloissa. Emme vielä osaa ratkaista niitä ongelmia, mutta tiedämme kyllä, miksi olemme jaloissa. Tarvitsemme lisää harjoitusta niihin. Kaiken kaikkiaan olen positiivisesti yllättynyt. Joukkue pelasi vielä parempaa lätkää kuin odotin, Mustonen kehui.

Pasi Mustoselle tämän syksyn MM-kisat olivat viimeinen koitos MM-tasolla. Edessä on vielä Pekingin olympialaiset, joissa Mustonen nähdään penkin takana ja pääsee hakemaan maajoukkuevalmennusuralleen sitä kirkkainta kruunua. Pitkäaikaisen maajoukkueuran päättyminen on noteerattu myös pelaajien toimesta.

– Kyllä mä uskon, että jotain keksimme. Henkilökohtaisesti täytyy sanoa, että oli kyllä todella upea hetki laittaa se mitali myös Pasin kaulaan. Hän on tehnyt upeaa työtä tämän joukkueen takana monta vuotta. Se oli hieno hetki, joukkueen kapteeni ja pitkäaikainen pelaaja Jenni Hiirikoski tunnelmoi pelin jälkeen.

Pelaajat palaavat piakkoin takaisin Suomeen ja sieltä sitten seurajoukkueiden touhuihin mukaan. Seuraavana suurena koitoksena edessä on sitten tämän talven ykköstavoite maajoukkueen näkövinkkelistä katsottuna, kun helmikuussa pelataan olympiakiekkoa Pekingissä.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Tiina Puputti / Suomen Jääkiekkoliitto

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi