Suomelle jälleen MM-pronssit – Tanja Niskanen ja Julia Liikala tehoilivat

Tiistai-iltana Suomi ja Sveitsi taistelivat tiistaina Calgaryssä jääkiekon MM-pronssista. Ottelu päättyi Naisleijonien voittoon numeroin 3-1 (1-0, 2-1, 0-0).

Suomi iski nopeasti, sillä Tanja Niskanen heilutti verkkoa Saskia Maurerin selän takana vain minuutin ja 39 sekunnin pelin jälkeen. Maalin jälkeenkin peli oli täydellisesti Suomen hallinnassa, mutta Sveitsi puolusti sisukkaasti ja Maurer hoiti loput.

– On aina hienoa tehdä maali. Eilen pelin jälkeen harmitti, mutta motivoimme itsemme nopeasti, totesi Niskanen Discoverylla.

Toista erää oli pelattu vain 54 sekuntia, kun Ella Viitasuo tuplasi Naisleijonien johdon. Kolmisen minuuttia myöhemmin Lara Stalder toi Sveitsin uudelleen maalin päähän. Kymmenen sekuntia ennen Stalderin osumaa Suomella oli oma paikkansa, mutta tuossa tilanteessa Susanna Tapani myöhästyi hieman irtokiekosta. Kakkoserää oli jäljellä minuutti ja 47 sekuntia, kun Petra Nieminen teki ylivoimalla joukkueen kolmannen maalin.

– Tärkeintä tilanteessa oli toimittaa kiekkoa maalille. Meillä on mukana monta nuorta pelaajaa, joille nämä ovat ensimmäiset arvokisat, joten haluamme hoitaa homman kotiin, kommentoi Viitasuo Discoverylla.

Sveitsille vihellettiin heti kolmannen erän alkuun kaksiminuuttinen, mutta Suomi ei pystynyt hyödyntämään tuota ylivoimaansa. Naisleijonien toinenkin ylivoimayritys kuivui kokoon ja näin joukkue nappasi pronssit maalein 3-1.

Maalit:

1.39 1-0 Tanja Niskanen (Julia Liikala)
20.54 2-0 Ella Viitasuo (Liikala, Niskanen)
23.35 2-1 Lara Stalder (Phoebe Stänz)
38.13 3-1 Petra Nieminen (Michelle Karvinen, Susanna Tapani=

Torjunnat:

Anni Keisala: 9+4+5 =18
Saskia Maurer: 11+13+6 =30

Jäähyt:

Suomi: 1×2 min
Sveitsi: 4×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Kuva: Tiina Puputti / Suomen Jääkiekkoliitto

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi