Salibandyliitto ei palauta osallistumismaksuja – Seurat tuohtuivat päätöksestä

Salibandyliiton hallituksen päätös jättää rahat palauttamatta seuroille kesken jääneen kauden vuoksi ja samalla korottaa ensi kauden sarjamaksuja kuohuttaa salibandyseuroja ympäri Suomen. Liiton hallitus teki päätöksensä torstaina etäkokouksessa ja se saatettiin seurojen tietoon perjantaina.

– Päätös on käsittämätön, salibandyväki jyrisee.

Sportin Maailman saamien tietojen mukaan aihe on aiheuttanut parranpärinää varsinkin Salibandyliigaseurojen kesken, mutta ennen kaikkea myös muun kenttäväen keskuudessa. Päätös kirpaisee kaikista eniten juuri niitä alemman sarjatason seuroja, jotka toimivat hyvin pienellä budjetilla.

– Harmittaa, että liitto ei toimi omien ohjeistuksiensa mukaisesti, SC Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltola harmittelee.

“Tuomarimaksuja alemmaksi”

Koronaviruksen aiheuttama tilanne on aiheuttanut seuroille ongelmia, kun pelit päättyivät monella liian aikaisin eikä näistä otteluista joukkueet tule saamaan minkäänlaista hyvitystä ainakaan liiton antaman tiedoksiannon mukaan. Peltola odottaakin Salibandyliitolta vastaantuloa.

– Kun on ollut korotuspaineita tuomarimaksuissa, siirtomaksuja ja otteluvalvojamaksuja, ja kaiken näköisiä maksuja. Tässä hyvässä yhteistyössä pitänee ottaa ne korotukset pois ja mahdollisesti alentaa, Peltola jyrähtää.

“Puurot ja vellit sekaisin”

Perjantaina, kun tiedote sarjamaksujen korotuksista sekä liiton hallituksen päätöksestä jättää maksut sisään tuli, alkoi sosiaalisessa mediassa kova kuhina. Moni oli pettynyt päätökseen. Salibandyliiton viestintäpäällikkö Jussi Ojala twiittasi lauantaiaamuna nopean selonteon päätösten perusteista.

– Tässä meni hieman puurot ja vellit sekaisin. Ensi kauden sarjamaksut oli päätetty jo helmikuussa Salibandyliiton hallituksen kokouksessa osana kauden 2020-2021 valmistelua. Liiton uutisoinnista saattoi saada kuvan, että näistä päätettiin nyt maaliskuun kokouksessa torstaina. Päätös ei siis kytkeytynyt nyt tehtyihin päätöksiin mitenkään, Ojala puolustautui Twitterissä.

Ojalan twiittauksen mukaan Salibandyliitto tiedostaa seurojen hankalan tilanteen ja hallitus on hänen mukaansa käsittelemässä seuraavissa kokouksissa, kuinka he voisivat tukea seuroja.

– Esimerkiksi ensi kauden sarjamaksuja käsitellään vielä, Ojala twiittaa.

Liitolta vaaditaan oma-aloitteisuutta

Seuroissa ollaan tietysti tyytyväisiä siihen, mikäli asioihin palataan vielä, mutta tapa, jolla tämä ulostulo nyt tuli, ei saa kovin suurta kiitosta.

– Olisin odottanut liitolta oma-aloitteisesti vastaantuloa tässä hankalassa tilanteessa, kun on tällainen poikkeustilanne ja kaikilla on haastavat ajat, EräViikinkien toiminnanjohtaja Jari Oksanen toteaa.

– Liitto olisi voinut oma-aloitteisesti tehdä sen hyvityksen ja vastaantulon eikä niin päin, että seurojen pitää siitä ensin ärähtää.

Oksasen mukaan nimenomaan sarjamaksut olisivat voineet olla hyvä tapa kompensoida tätä tilannetta seurojen suuntaan.

Liitto päätti myös, että kauden keskeydyttyä se ei aio maksaa käyttämättömistä pelivuoroistaan halliyrittäjille. Turnausmuotoisissa otteluissa pelivuorot sisältyvät osallistumismaksuun, jota liitto ei aio seuroille palauttaa.

– Ylivoimaisen esteen perusteella Salibandyliitto ei maksa ajalla 17.3-13.4. turnauksiin varattujen ja 13.3. peruttujen vuorojen salimaksuja, liiton tiedotteessa sanotaan.

Maksamatta jätettävillä salivuoromaksuilla ja seuroille palauttamattomilla kausimaksuilla, Salibandyliitto tulee säästämään sievoisen summan rahaa. Moni ihmetteleekin, tekeekö Salibandyliitto bisnestä tällä pandemialla.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Esa Takalo / Salibandy.fi ja Jarmo Koskela / Salibandy.fi

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi