Barkov saa ajan kulumaan pleikkarin parissa

Koronavirus on saanut maailmalla urheilusarjat tauolle. Muiden joukossa myös NHL:ssä on pelit seis. Lopullista päätöstä kauden lopettamisesta ei vielä ole Pohjois-Amerikassa tehty.

NHL:n ollessa koronaviruksen vuoksi tauolla, on pelaajat joutuneet miettimään tekemisiään uusiksi. Suomalaispelaajista osa on jo saapunut Suomeen, kun taas osa on edelleen Pohjois-Amerikassa. Yksi heistä, jotka vielä ovat Pohjois-Amerikassa on Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov.

– Olen vielä täällä Floridassa ja odotellut ratkaisua, mitä tapahtuu kauden kanssa. Sitä ei oikein vielä tule, niin ei tässä oikein muu ole auttanut kuin treenata ja odottaa, Barkov totesi.

Pelkästään harjoittelu ei ole kuulunut Barkovin päiväohjelmaan, vaan jääkiekon tyhjiötä on täytetty myös muunlaisilla aktiviteeteillä.

– Pleikkaria on tullut pelattua tässä aika paljon, se kuuluu tähän hommaan, Barkov tunnusti.

Korona laittoi NHL-kauden tauolle.

Barkovin aika on mennyt Playstationin parissa hyvin pitkälti. Siitä huolimatta jääkiekosta vapaaksi jäänyttä aikaa on kulutettu myös ulkoilemalla Floridan kauniissa ilmastossa.

– Hyvät kelit on tietysti ulkona, sinne pystyy menemään kävelylle. Kaikki puistot ja rannat on tietysti kiinni, että sinne ei pääse, muuten taas pystyy kävelemään ja sitten treenaa pari kertaa päivässä. Ei siinä sitten kerkeä muuta tekemään kuin pelata vähän pleikkaria, syödä ja nukkua, Barkov valaisi.

“Meillä rupesi kulkemaan juuri.”

Tunnustusta NHLPA:lta

Pelaajayhdistys NHLPA äänestyksessä Barkov äänestettiin NHL:n kolmanneksi parhaaksi kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi. Tunnustus tietysti lämmittää tamperelaislähtöistä pelaajaa.

– Kiva, että arvostetaan ja huomioidaan. Kaikkeni olen tässä yrittänyt tehdä ja pelata mahdollisimman hyvin. Hyvä, että tulee tunnustusta, mutta tietysti haluaisi voittaakin jotain isompaa, Panthers- kapteeni tokaisi.

NHL- kauden päättymisestä ei ole vielä tehty lopullista päätöstä, mutta todennäköisyys sille, että kautta ei tulla pelaamaan loppuun on suuri. Kauden keskeytyessä Barkovin kipparoima Florida Panthers oli Atlantic Divisioonassa neljännellä sijalla. Eroa kolmantena olevaan Toronto Maple Leafsiin oli kolme pistettä ja Panthersilla yksi ottelu vähemmän pelattuna.

– Meillä rupesi juuri kulkemaan aika hyvin siinä, saatiin muutama voitto ja päästiin lähemmäksi pleijaripaikkaa. Nyt ollaan varmaan lähimpänä pleijareita, mitä olemme olleet tuossa muutamana viimeisenä vuotena. Totta kai se vähän harmittaa, mutta ei sille voi mitään. Tietysti terveys ensimmäisenä. Odotellaan tässä ja koitetaan pysyä terveinä. Katsotaan sitten mitä tapahtuu, Barkov kiteytti.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Views: 113

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi