Liigassa aloittaa monta paluumuuttajaa

Poikkeusvuoden SM-liiga käynnistyy torstaina 1.10, kun hallitseva mestari HPK saa Rinkelimäelle vieraakseen Kärpät. Perjantaina nähdäänkin sitten jo kuuden ottelun kierros.

Perjantaina ottelupareina ovat Ässät ja TPS, Ilves ja SaiPa, JYP ja HIFK, KalPa ja Pelicans, Lukko ja Tappara sekä Pelicans ja Sport. Useampi joukkue on saanut riveihinsä nuoria suomalaiskiekkoilijoita, osa heistä on NHL-lainoja. He siis palaavat Pohjois-Amerikkaan mikäli NHL-kausi käynnistyy jossain vaiheessa.

Liigan on tullut siis paljon uusia nimiä, joten sen myötä ennakkoasetelmat ovatkin juuri nyt erittäin mielenkiintoiset. Kovia ovat varmasti viime kauden kärkijoukkueet Kärpät, Lukko, Tappara ja Ilves. Pystyykö KooKoo toiseen samanlaiseen kauteen? Kouvolassakin nimet ovat paidoissa vaihtuneet, mutta mielenkiintoisia tulijoita on sielläkin. Turussa uusi päävalmentaja Raimo Helminen saa johdettavakseen melkoisen muukalaislegioonan, sillä TPS:n joukkueessa on peräti kymmenen ulkomaalaista. Kasitien muista joukkueista Lukko nappasi Pohjois-Amerikasta nuorten maailmamestari Vili Saarijärven sekä kovia tehoja Boston Collegessa latoneen Julius Mattilan.

Ässätkin on selvästi vahvistunut muutamalla ruotsalaisella sekä pohjoisamerikkalaisella hankinnalla. Vaasassakin katsotaan taas ihan luottavaisesti tulevaisuuteen, sillä Risto Dufvan haaviin tarttui myös uusia nimiä, heistä ehkä mielenkiintoisin on Jonne Virtanen.

Kova paluumuuttaja saapui myös itärajalle, kun Jarno Koskiranta palasi KHL:stä takaisin SaiPaan. 

TV-lähetyksissä muutoksia

Alkavalla kaudella television puolellakin on tapahtunut jonkin verran muutoksia, sillä Telia TV:n rinnalle ovat tulleet sekä MTV että DPlay. Näkyvimpänä ja sitä todella suurta yleisöä kiinnostava uutinen on se, että takavuosien oranssitakit palaavat liigalähetyksiin viikottaisen Hockey Night -lähetyksen myötä.

Hockey Night -peli nähdään torstaina tai perjantaina SUBilla, no heti avauspeli on poikkeus, sillä torstaina pelattava HPK – Kärpät tulee MTV3-kanavalta. Ottelu alkaa normaaliin arkipeliaikaan eli kello 18.30, ottelua edeltävä ennakkostudio alkaa kello 18.00. 

Pysytään terveinä

Kuten jo alkuun kirjoitin, niin nyt mennään poikkeuskauden merkeissä, joten se merkitsee vastuullisuutta sekä toisten huomioimista ihan meistä jokaiselta eli pidetään hygieniasta huolta ja nyt kannattaa käyttää myös niitä maskeja.

Kuten vanhan poliisisarjan ylikonstaapeli totesi aina, että let’s be careful out there.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 42

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi