Kärpät avasi liigakauden vierasvoitolla Hämeenlinnasta

Liiga on taas käynnissa - avausottelu pelattiin Hämeenlinnassa.

Liiga pyörähti käyntiin Hämeenlinnan Pohjantähti Areenalla Kärppien napatessa voiton HPK:sta 4-2.

Ensimmäistä erää ei ehditty kolmea minuuttia, kun hämeenlinnalaisten ykkösketju Jere Innala, Petri Kontiola ja Valtteri Puustinen onnistuivat oululaispuolustuksen harhailun jälkeen. Maalintekijänä toimi Innala. Erän puolivälissä sitten tapahtui, kun ensin Otto Karvinen tasoitti, mutta puoli minuuttia myöhemmin Kontiola vei HPK:n uudelleen johtoon.

Kontiolalla tuon jälkeen erässä ne parhaat paikat lisätä maalisaldoaan, mutta erätauolle lähdettiin numeroista 2-1.

– Todella hienoa päästä pelaamaan, olihan tämä ihan liian pitkä tauko olla pelaamatta, totesi Puustinen MTV3:n haastattelussa.

Joona Voutilainen täystyöllistetty

Janne Kuokkanen laukaus b-pisteidenvälistä erän 15. minuutilla toi oululaiset tasoihin. Tuohon maaliin teki Ludwig Byström teki upean esityön. 22-vuotias Kiekko-Laserin kasvatti pelasi torstaina toisen liigaottelunsa ja tasoitusmaali oli hänelle jo uransa kolmas liigamaali.

Erä oli Kärppien hallintaa, sillä Joona Voutilainen ehti kiekon tielle peräti 15 kertaa. virkaveli Joel Blomqvist selvisi puolestaan neljällä kopilla.

– Meiltä paljon parempi erä kuin ensimmäinen, oltiin nyt paljon valmiimpia, sanaili maalintekijä Kuokkanen.

Kärpät meni menojaan

Kolmanteen erään tuli heti säpinää, kun HPK:n Tommi Tikka pamautti kovan taklauksen Mikko Niemelään. Taklaus oli ihan rajoilla, mutta tuomari oli sitä mieltä, että oli puhdas ja samalta se näytti myös tv-kuvassa. Tuon taklauksen jälkeen Kärpät jatkoi hallintaa, sillä Voutilainen pelasti Kerhon ainakin kaksi kertaa takaiskulta.

Kärpät siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon erän 12. minuutilla, kun Cody Kunyk onnistui alivoimalla. Maaliin syöttöpisteen saalisti Mika Pyörälä. Tuo tehopiste oli 39-vuotiaan oululaisen uran 387. ja seuraava syöttöpiste onkin se uran kahdessadas. Ottelun ratkaisu nähtiin kolme ja puoli minuuttia ennen loppua, kun Jesse Puljujärvi sivalsi Kunykin poikittaissyötöstä Kärppien neljännen osuman ylivoimalla. Tähänkin maaliin Pyörälä sai syöttöpisteen eli nyt on se 200 täynnä. Torstain ottelu oli Pyörälälle uran 641. ja pisteitä mies on nakuttanut niissä yhteensä 388 (188+200).

Maalit:

2.53 1-0 Jere Innala (Petri Kontiola, Valtteri Puustinen)
9.59 1-1 Otto Karvinen (Shaun Heshka, Michal Kristof)
10.25 2-1 Kontiola (Valtteri Jeskanen, Innala)
34.51 2-2 Janne Kuokkanen (Ludwig Byström, Jari Sailio) tv
51.17 2-3 Cody Kunyk (Mika Pyörälä, Byström) av
56.36 2-4 Jesse Puljujärvi (Kunyk, Pyörälä) yv

Torjunnat:

Joona Voutilainen: 9+15+10 = 34
Joel Blomqvist: 6+4+7 = 17

Jäähyt:

HPK: 3×2 min
Kärpät: 4×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: kuvakaappaus MTV3:n lähetyksestä

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi