Leijonille avaustappio Karjala-turnauksessa – Damien Riatin rankkari ratkaisi

Suomi ja Sveitsi tarjoilivat jääkiekkoa koko rahan edestä Gatorade Centerissä pelatussa Karjala-turnauksessa avausottelussa. Ottelu päättyi Sveitsin voittoon maalein 3-2 vl (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0).

Ottelu oli vanhentunut yhdeksän ja puoli minuuttia, kun Sven Andrighetto vei Sveitsin johtoon. Kyseessä oli alppimaan ensimmäinen maalintekopaikka. Suomalaiskentällinen jätti Andrighetton turhan vapaaksi maalin kulmalle.

– Muuten hyvä fiilis, mutta peli voisi olla meille vähän parempikin. Jatkossa pitää ottaa tarkemmin, totesi Ilari Melart Discoveryllä

Tasaista

Toista erää oli pelattu reilu minuutti, kun Jere Innalan matala laukaus b-pisteeltä upposi Leonardo Genonin selän taakse. Tuon jälkeen kumpikin joukkue pääsi vielä kertaalleen ylivoimalle, mutta ei vain tullut tulosta. Pari minuuttia Juho Lammikko pääsi tulittamaan b-pisteiden välistä, mutta Genoni oli tuossa tilanteessa etevämpi.

– Mä näin sivusilmällä, että takakulmassa on vähän tilaa ja annoin palaa. On hienoa olla taas Leijona-paidassa, totesi Innala Discoverylla.

Sveitsi tuli väkisin tasoihin

Kolmatta erää oli pelattu neljä minuuttia, kun Mikko Lehtonen laukoi b-pisteeltä ja sen jälkeen Jere Karjalainen laittoi irtokiekon sisään. Sveitsi tuli tasoihin erän puolivälissä, kun Roger Karrer laukoi maalin kulmalta suoraan syötöstä yläkulmaan. Tasatuloksen jälkeen peli jatkui jatkoajalla.

Jatkoaikaa oli pelattu minuutti, kun Marko Anttila oli tekopaikassa, mutta Genoni esti yrityksen. Sveitsillä oli paikkansa seuraavaksi, mutta viimeiset puolitoista minuuttia oli Leijonien pyöritystä, mutta tulosta ei tullut. Näin edessä oli voittolaukauskilpailu.

– Tappio harmittaa aina. Peli oli nousujohteinen. Sveitsi oli sellainen vastustaja kuin Sveitsi on aina. Meillä on monta pelaajaa rosterissa, joten lauantaina tulee muutoksia kokoonpanoon, totesi päävalmentaja Jukka Jalonen Discoverylla.

Maalit:

9.20 0-1 Sven Andrighetto (Andres Ambühl, Christoph Bertschy)
21.08 1-1 Jere Innala ( Antti Suomela, Anrei Hakulinen) yv
43.57 2-1 Jere Karjalainen (Mikko Lehtonen, Juuso Riikola)
50.08 2-2 Roger Karrer (Andrighetto, Ambühl)
65.00 2-3 Damien Riat

Torjunnat:

Harri Säteri: 10+9+5+1 = 25
Leonardo Genoni: 3+7+3+1 = 14

Jäähyt:

Suomi: 2×2 min
Sveitsi: 2×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 33

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi