Noora Tulus syötteli Ruotsin kumoon

Naisleijonat avasi oman EHT-turnauksensa Turun Gatorade Centerissä voittamalla Ruotsin 3-1 (1-0, 0-0, 2-1). Noora Tulus merkkautti ottelussa tehot 0+3.

Avauserässä ei maalipaikoilla juhlittu, mutta kerran kiekko löysi tiensä Ida Bomanin vartioimaan ruotsalaismaaliin. Maali syntyi Sanni Rantalan mailasta ja se syntyi 49 sekuntia ennen erätaukoa. Rantalan rystylaukaus lähti siniviivan alta, mutta Elisa Holopainen ja Viivi Vaininikka tekivät tilanteessa hyvän maskin.

– Ruotsi tuli ihan hyvin päälle, mutta eiköhän tämä tästä parane. Olemme keskittyneet puolustuspeliin ja jokainen haluaa olla oma itsensä tässä joukkueessa, paalutti Rantala Discoverylla.

Paikkoja oli

Toisessa erässä kumpikin pääsi kertaalleen ylivoimalle, mutta onnistumisia ei tullut. Suomella oli kaksikymppisen aikana useampikin hyvä paikka, mutta Boman ei ollut ohitettavissa.

– Meidän olisi pitänyt paikoistamme enemmän maaleja. Nyt pitää vain meidän kokeneempien nousta esiin. Joukkueessa on hyvä fiilis, kun on paljon uusia pelaajia, sanaili Petra Nieminen Discoverylla.

Noora Tulus ja Ronja Savolainen tehoilivat

Ruotsi tuli tasoihin, kun kolmatta erää oli pelattu kaksi ja puoli minuuttia. Suomalaispuolustus hukkasi kiekon maalin edustalla ja siihen iski Kajsa Armborg. Naisleijonat siirtyi uudelleen kuskin paikalle viitisen minuuttia myöhemmin, kun Ronja Savolainen laukoi b-pisteen yläkaarelta takakulmaan. Ratkaisu nähtiin kymmenen sekuntia ennen loppua, kun Viivi Vainikka toimitti kiekon tyhjään ruotsalaismaaliin. Ratkaisuosuman syöttäjäksi merkittiin Noora Tulus, joka merkkautti ottelussa tehot 0+3.

– Voitimme siksi, että liikuimme hyvin ja käytimme maalipaikkamme. Matka on alkanut uuden ryhmän kanssa, mutta kasvu on vielä kesken. Tällä turnauksella on tosi iso merkitys tulevaa kautta ajatellen. Olemme voittaneet kaksi peliä ja kahta lähdemme vielä metsästämään, totesi päävalmentaja Juuso Toivola Discoverylla.

Maalit:

19.11 1-0 Sanni Rantala (Ronja Savolainen, Noora Tulus)
42.31 1-1 Kajsa Armborg (Hanna Olsson, Olivia Carlsson)
47.50 2-1 Ronja Savolanen (Tulus, Elisa Holopainen)
59.50 3-1 Viivi Vainikka (Tulus) tm

Torjunnat:

Anni Keisala: 7+8+8 = 23
Ida Boman: 6+10+9 = 25

Jäähyt:

Suomi: 1×2 min
Ruotsi: 2×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi