Leijonien vaihtopenkillä hymy herkässä – “Lege saa pitää työpaikkansa, kun voitettiin”

Suomi kaatoi Kanadan alkusarjan viimeisessä ottelussa voittomaalikisan päätteeksi 3-2. Voitto ennen puolivälieriä on tärkeä, mutta tärkeyttä lisää se, että Leijonat hävisi vastaavanlaisen voittomaalikisan Kazakstanille turnauksen alkupuolella.

– Tietysti se voi olla todella tärkeä. Saadaan itseluottamusta niistä ja moni tietää, että pelit voivat playoffs-vaiheessakin mennä rankkareille. On hyvä, että saatiin onnistumisia tänään, Leijonien hyökkääjä Hannes Björninen totesi pelin jälkeen.

Ottelussa Suomella ei ollut enää suurempia paineita, vaikka haarukassa oli tietysti lohkovoiton varmistaminen. Paineettomuuden aisti myös vaihtopenkiltä, kun ottelu jatkoajan jälkeen eteni voittomaalikilpailuun. Koko valmennusjohdolla oli aitiossa hymyherkässä, kun taas Kanadan vaihtoaitiossa oltiin vakavammin ilmein.

Kari ”Lege” Lehtonen antoi kauttani ohjeita, mihin kannattaa ampua. Totesin siihen, Porin pojan Ari-Pekka Selinin vinkistä, että jos ei onnistuta, loppuu Legen hommat aika nopeasti, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi mistä muikeat ilmeet vaihtopenkillä johtuivat.

– Lege saa pitää työpaikkansa, kun voitettiin.

Kari Lehtosen ohjeilla voi olla vielä suurta merkitystä myös tulevaisuudessa, kun Suomi valmistautuu puolivälieriin. Vastustaja selviää tiistai-illan aikana kolmikosta Tshekki, Slovakia ja Sveitsi.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi