Tshekki antoi koulutuksen Slovakialle

Tshekki voitti a-lohkon iltapäiväpelissä Slovakian maalein 7-3 (2-0, 2-1, 3-2). Tulos tietää sitä, että Tshekki kohtaa puolivälierissä Suomen. Siitä ei varmasti tule Suomelle helppo ilta.

Filip Zadina heilutti Slovakian maaliverkkoa jo 30 sekunnin pelin jälkeen. Michael Spacek tuplasi Tshekin johdon, kun erää oli pelattu15 minuuttia. Maalia edelsi Slovakian puolustuksen kauhean koomailu. Erä oli muuten Tshekin hallintaa, mutta slovakit saivat erän lopulla otetta ylivoimalla.

Lukas Radil teki Tshekille erän kolmannella minuutilla jo kolmannen maalin. Matus Sukel toi erän seitsemännellä minuutilla slovakit peliin mukaan. Kymmenen sekuntia ennen erätaukoa Libor Sulak laukoi Tshekin uudelleen kolmen maalin johtoon.

Matej Stransky jatkoi slovakkien kurittamista kolmannen erän neljännellä minuutilla. Tuo osuma riitti myös Julius Hudacekille ja tolppien väliin luisteli Adam Huska. Huska ehti olla maalilla pari minuuttia, kun Matej Blumel laukoi Tshekin kuudennen osuman. Slovakia sai kolme minuuttia pientä lohtua, kun Martin Bucko laukoi joukkueensa toisen osuman. Erän lopulla saatiin vielä kosmetiikkaa, kun Kristian Pospisilin pommi b-pisteen kaarelta upposi yläkulmaan. Se oli kuitenkin laiha lohtu slovakeille, kun vielä Libor Hajek toimitti kiekon tyhjään maaliin.

Naapurihallissa samaan aikaan pelatussa ottelussa Yhdysvallat voitti Italian 4-2 (3-0, 1-1, 0-1).

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 33

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi