Kanerva nimesi EM-kisoihin valmistautuvan leiriryhmän

EM-kisoihin valmistautuvan jalkapallon Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva julkisti keskiviikkona leiriryhmän, joka pelaa touko- kesäkuun vaihteessa Ruotsia ja Viroa vastaan. Leiriryhmä on hyvin lähellä sitä, millä joukkueella Huuhkajat lähtevät kesän kisoihin.

– Se riippuu vähän loukkaantumisista. Tämä lista voi vielä muuttua. Valitettavasti niin on käynyt lähes poikkeuksetta, kun olen julkaissut joukkueen, on joku pudonnut pois. Onneksi ei ole paljon pelejä enää, mutta kyllä siellä treenit ovat käynnissä, Kanerva toteaa.

Keskiviikkona julkaistusta leiriryhmästä puuttuvat Joona Toivio, Jukka Raitala, Robin Lod ja Robert Taylor. Heillä on vielä seurajoukkueissaan pelejä jäljellä, jonka vuoksi eivät ole mukana.

– Ruotsia vastaan pelattava ottelu ei ole kansainvälinen pelipäivä, joten seuroilla ei ole velvollisuutta päästää pelaajia maajoukkueen mukaan, Kanerva valaisee.

Pukin kunto kysymysmerkki

Mukana listalla on loukkaantumisesta kärsinyt Teemu Pukki. Pukin pelikunnosta Kanerva oli tiedotustilaisuudessa hyvin vaitonainen.

– Nyt, kun Teemu tulee leirille, näemme missä kunnossa hän on ja mitä pystyy tekemään. Ennen kaikkea, millä aikataululla? On ihan selvää, että mitään riskejä emme ala ottamaan. Menemme sen aikataulun mukaan, mitä lääkintätiimimme on hänen kohdallaan ajatellut, Kanerva pohtii.

Siihen ei Kanerva pystynyt ottamaan kantaa eikä halunnut alkaa ennustamaan, ehtiikö Pukki toipumaan EM-kisoihin mennessä.

– En ole jutellut Temen kanssa, mutta lääkintätiimimme on hyvin luottavainen sen suhteen. En voi mitään prosentteja alkaa antamaan, Kanerva lataa.

Päävalmentaja Kanerva ei pitäisi sitä kuitenkaan katastrofina, mikäli niin huonosti sattuisi käymään, että joukkueen tämän hetken kovin maalintekijä ei pystyisikään pelaamaan EM-kisoissa.

– Kyllä siellä on vaihtoehtoja, jos Pukki ei pysty pelaamaan. Nimiä en halua tässä vaiheessa vielä paljastaa, mutta vaihtoehtoja on kyllä, Kanerva paljastaa.

Suomi kohtaa harjoitusmaaotteluissa 29. toukokuuta Ruotsin Friends Arenalla Tukholmassa ja 4. kesäkuuta Viron Helsingin Olympiastadionilla. EM-kisat alkavat Suomen osalta Tanskaa vastaan 12. kesäkuuta Kööpenhaminan Parken Stadionilla.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Joukkuekuva: Palloliitto

Leiriryhmä kokonaisuudessaan:

Lukas Hradecky, Bayer 04 Leverkusen
Jesse Joronen, Brescia Calcio
Anssi Jaakkola, Bristol Rovers
Juhani Ojala, Vejle Boldklub
Leo Väisänen, IF Elfsborg
Sauli Väisänent, Chievo Verona
Paulus Arajuuri, Pafos FC
Daniel O’Shaugnessy, HJK
Robert Ivanov, Warta Poznan
Albin Granlund, Stal Mielec
Jere Uronen, KRC Genk
Nicholas Hämäläinen, Queens Park Rangers
Nikolai Alho, MTK Budapest
Pyry Soiri, Esbjerg fB
Glen Kamara, Glasgow Rangers
Joni Kauko, Esbjerg fB
Onni Valakari, Pafos FC
Rasmus Schüller, Djurgårdens IF
Thomas Lam, PEC Zwolle
Tim Sparv, AEL Larissa
Fredrik Jensen, FC Augsburg
Joel Pohjanpalo, 1.FC Union Berlin
Lassi Lappalainen, CF Montréal
Marcus Forss, Brentford FC
Jasin Assehnoun, FC Lahti
Teemu Pukki, Norwich City

Views: 82

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi