MM-kisat käynnistyy perjantaina – Koivisto: “USA peli ei vielä mielessä”

Jääkiekon MM-kisat käynnistyvät perjantaina neljällä ottelulla. Leijonien urakka alkaa vasta lauantaina, jolloin vastassa on Yhdysvallat. Vielä torstaina katsetta ei Leijonaleirissä olla käännetty kohti avausottelua.

– Tulisi aika melko raskaaksi, jos tässä jo ruvettaisiin lauantain peliä miettimään. Sitten varmaan huomenna käännetään katseita siihen lauantain peliin. Tässä on nyt koitettu valmistautua ja hinkata noita omia kuvioita tuolla treeneissä, Leijonien puolustaja Miika Koivisto toteaa.

Koivisto oli mukana kaksi vuotta sitten voittamassa maailmanmestaruutta Kanadaa vastaan. Joukkueessa on useampiakin pelaajia, jotka tuolloin olivat maailmanmestarijoukkueessa. Yhtäläisyyksiä löytyy muutakin kahden vuoden takaiseen kisajoukkueeseen.

– Onhan tässä aika samantyylinen rakenne. On tietyt pelaajat, joilla on se ylivoimavastuu ja sitten on ne ukkelit, joilla on enemmän vastuuta alivoimapelissä ja oman pään aloituksissa, Koivisto vertailee.

Viime vuonna MM-kisat jäivät pelaamatta ja varsinkin kisafanien kohdalla odotus on ollut suurta. Pelaajien suhteen Koivisto ei ainakaan suostu myöntämään, että olisi sen suuremmat odotukset kuin normaalisti.

– Kyllä tässä jokainen on varmasti innoissaan. MM-kisat ovat aina MM-kisat. Kaikki, jotka joukkueeseen on valittu, ovat varmasti innolla mukana. En usko, että kukaan siltä kantilta miettii, milloin viimeksi on MM-kisat pelattu, Koivisto pohtii.

Pohtii tai ei, odotus palkitaan Leijonien osalta lauantaina, kun kiekko tipahtaa jäähän kello 16:15 Arena Rigassa, jossa B-lohkon ottelut turnauksessa pelataan.

Perjantaina kisat avaa Olympic Sports Centerissä kello 16:15 pelattava Venäjä-Tshekki ja Riga Arenalla samaan aikaan pelattava Saksa-Italia.

Isäntämaa Latvia aloittaa urakkansa perjantaina illalla kello 20:15 Riga Arenalla alkavassa ottelussa Kanadaa vastaan. Olympic Sports Centerin iltaotteluna on Valko-Venäjän ja Slovakian kohtaaminen.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi