Juhani Tamminen: “Nyt on Suomen momentum”

Kiekkoleijona Juhani Tamminen uskoo, että Suomella on nyt paikka napata historiansa ensimmäinen olympiakulta. Lähellä on Leijonat olleet jo muutaman kerran ja olympiahopeaa juhlittiin edellisen 2006 Torinossa Erkka Westerlundin johdolla. Ensimmäisen olympiamitalinsa Suomi otti Calgaryssa 1988 tuon jälkeen olympiamitali on tullut kuusi kertaa ja on näin ollen menestynein maa olympialaisissa viimeisen 30 vuoden aikana, jos katsotaan mitalisaldoa.

– Mun lempisanontani on, että hockey is a momentum game ja nyt meillä on sellainen momentum, että kysytään vain kuinka herrat Marjamäki, Kukkonen ja kumppanit hoitavat sen, Tamminen totesi.

Tamminen viittaa siihen, että NHL jäi tämän vuoden olympialaisista pois ja Suomelle aukesi näin ollen tuhannen taalan paikka napata historiansa ensimmäinen olympiakulta. Hän niputtaa Suomen myös yhdeksi kisojen selkeäksi ennakkosuosikiksi.

– Se on tietysti se, kuka määrittelee ennakkosuosikin. Aina on urheilussa helpompi lähteä altavastaajana, mutta jos joku sanoo, että me ei olla ennakkosuosikki, niin joku valehtelee joko itselleen tai muille, Tamminen naurahti.

Suomi kohtaa kisojen ensimmäisessä ottelussaan torstaina aikaisin aamulla Suomen aikaa Saksan. Ottelu alkaa kello 05:10 ja sitä voi seurata joko TV5- kanavalta tai Eurosportilta.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Jouni Mikola

Views: 144

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi