Hakolan vauhti ei riittänyt mitaleille

Ristomatti Hakola ylsi sprintin finaaliin asti, mutta itse finaalista koitui Hakolalle täydellinen pannukakku. Jo heti lähdöstä oli havaittavissa, että kankaapääläinen ei ole samanlaisessa vauhdissa kuin oli vielä edellisissä erissä.

Aina finaaliin asti Hakola näytti olevan mitalivauhdissa. Aika-ajolähdössä hän oli ykkönen, alkuerässä kakkonen ja semifinaalissa taas ykkönen. Liekö sitten palautumisaika finaalin ja semifinaalin välillä tehnyt tepposen, kun Hakola jäi finaalissa viimeiseksi.

Suomalaisista Iivo Niskasen ja Lauri Vuorisen kilpailut päättyivät alkueriin. Niskanen oli omassa alkuerässään neljäs ja hyvin kärkivauhdissa mukana, mutta aivan ei aika riittänyt vertailuun saakka. Vuorisenkin erä lähti hyvin käyntiin, mutta sitten epäonninen yhteentörmäys yhdysvaltalaisen Simeon Hamiltonin kanssa vei mahdollisuudet taistella semifinaalipaikasta.

Vuorisen kanssa samasta alkuerästä ylivoimaisesti jatkoon meni Martti Jylhä, joka aloitti alkuerän hieman kevyemmin, mutta nousi heti ensimmäisen nousun jälkeen mukaan kärkitaisteluun eikä kenelläkään ollut enää sanottavaa siinä vaiheessa, kun Jylhä nousi kärkeen ja hiihto ylivoimaiseen erävoittoon. Semifinaalissa Jylhällä tuli sitten seinä lopulta vastaan.

Miesten sprintin voitti Norjan Johannes Hoesflot Klaebo, ja hopeaa otti Italian Federico Pellegrino. Pronssia nappasi Venäjän Alexander Bolshunov. Naisissa sprintin voitto meni odotetusti Ruotsin Stina Nilssonille. Hopealle ylsi Norjan Maiken Caspersen Falla, ja pronssia otti Venäjän Julia Belorukova.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Kuvakaappaus Ylen lähetyksestä

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi