Jokerien hurja avauserä Siperiassa tuotti täyden pistepotin

Jokerien hurja avauserä tuotti joukkueelle pisteet Siperiasta, sillä Jugra Hanti-Mansijsk kaatui numeroin 3-0 (3-0, 0-0, 0-0). Tähän voittoon päättyi helsinkiläisten pitkä vieraskiertue ja samalla myös syyskausi.

Jokerit tuli otteluun ryminällä, sillä avauserän ensimmäiseen kuuteen minuuttiin joukkue osui kolmesti. Jokerien maaleista vastasivat Brian O’Neill, Eeli Tolvanen ja Masi Marjamäki. Tuo Tolvasen tekemä toinen maali riitti myös Jugran maalilla aloittaneelle Alexander Sharychenkoville ja tilalle luisteli Ilja Proskurjakov.

Proskurjakov ehti olla maalilla vain 29 sekuntia, kun Marjamäki onnistui hänet jo yllättämään. Marjamäen maalista kunniaa pitää antaa myös Tomi Mäen erinomaiselle maskipelaamiselle.
Jokerit voitti erän laukaukset peräti 14-4.

Jokerit jäähyili – Jugra ei osunut

Toisen kaksikymppisen alkuun Jokerit yritti päästää siperialaisisäntiä peliin mukaan, sillä joukkue otti kolme jäähyä ensimmäiseen kahdeksaan minuuttiin. Joukkue pelasi tosin erittäin hyvää alivoimaa eikä Jugra pystynyt ohittamaaan Zapolskia.

Jokerit pääsi reilu viisi minuuttia ennen erän loppua ylivoimalle, mutta joukkue ei pystynyt iskemään vielä sitä viimeistä naulaa siperialaisten arkkuun. Kertaalleen Olli Palolalla oli jo edessään lähes tyhjä maali, kun Proskurjakov oli liukunut toiseen suuntaan. Ruotsalaispuolustaja Tobias Viklund kuitenkin esti uhrautuvasti maalin syntymisen.

Kakkoserässä laukaukset käätyivät isännille luvuin 15-7 ja muutaman kerran Zapolski sai venyä parhaimpaansa, jotta maali hänen takanaan pysyi koskemattona.

Päätöserässä pelailtiin – Jokerit varmisteli

Kolmannen erän alkuun Jokerit hankki jälleen kaksi kakkosta ja jälkimmäisen aikana Jugra loi ehkäpä eniten kunnon maalipaikkoja, mitä tulee joukkueen ylivoimapelaamiseen, mutta osumaa joukkue ei onnistunut silläkään kertaa iskemään.

Jokerit ei omalla ylivoimallaan saanut aikaiseksi lisäosumaa ja se päättyikin siihen, että Tolvasen keskialueella ottamaan jäähyyn.

Viimeiset minuutit Jokerit jo lähinnä keskittyi varmistelemaan Zapolskin nollapeliä ja siinä joukkue myös onnistui. Nollapeli oli yhdysvaltalaismaalivahdille jo kauden seitsemäs. Päätöserän laukaukset meni niukasti Jugralle 6-5.

Maalit:

3.47 0-1 Brian O’Neill (Sami Lepistö) yv
5.13 0-2 Eeli Tolvanen (John Norman, Lepistö) yv
5.34 0-3 Masi Marjamäki (Tomi Mäki)

Torjunnat:

Alexander Sharychenkov:
Ilja Proskurjakov (=> 5.13): 11+7+5 = 23

Ryan Zapolski: 4+15+6 = 25

Jäähyt:

Jugra Hanti-Mansijsk:
Jokerit:

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 116

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi