Lauri Marjamäki ja Jokerit löysi toisensa

Niinhän siinä kävi kuin ennusteltiin, sillä tänään Jokerit tiedotti, että Lauri Marjamäki jatkaa Jukka Jalosen työtä seuran päävalmentajana. Marjamäen sopimus on mallia 2+2 vuotta.

Marjamäki jatkaa vielä meneillään olevan kauden Suomen maajoukkueen päävalmentajana ja sopimus Jokerien kanssa astuu voimaan 1.6.2018.

– Marjamäki on suomalainen huippuvalmentaja, jonka meriitit seuravalmennuksen puolelta puhuvat puolestaan. Leijonissa hän saanut ja saa edelleen tärkeää kansainvälistä kokemusta, jota tarvitaan myös KHL-seuran peräsimessä, sanoo Jokereiden General Manager Jari Kurri.

– Jokereiden päävalmentajuus on yksi himotuimmista valmentajapesteistä Euroopassa. Joukkueessa on erinomaisia pelaajia ja kivikova KHL kiehtoo minua sarjana paljon. Lisäksi seuran tulevaisuuden visiot ja tutut henkilöt organisaatiossa vakuuttivat sopimusta tehtäessä, kertoo Marjamäki.

Marjamäen juuret ovat Tampereella, mutta Suomen huippuvalmentajaksi hän nousi Oulussa, kun hän luotsasi Kärpät kahteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen vuosina 2014 ja 2015. Vuonna 2015 hänet palkittiin myös SM-Liigan parhaana valmentajana Kalevi Numminen -palkinnolla.

Kärppäpestin ohella hän kuului myös Erkka Westerlundin maajoukkueen valmennustiimiin kaudella 2013 -14 ja tuolla kaudella Suomi juhli sekä olympia- että MM-pronssia.

SM-liigassa Marjamäen työnantaja ennen Kärppiä oli Espoo Blues ja siellä mies ehti olla vuorollaan sekä pää- että apuvalmentaja.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi