ÅIF:n päävalmentaja kiistää sopupelin

Miesten Divarissa pelaava ÅIF on julkaissut tiedotteen koskien 18.2.2018 pelatun O2-Jyväskylä-ÅIF ottelun tapahtumia. Salibandyliitto on aloittanut ottelusta tutkinnan, jossa selvitetään sopivatko joukkueet lopputuloksen.

ÅIF:n tiedotteessa kiistetään jyrkästi epäily siitä, että kyseessä oli sopupeli. Joukkueen päävalmentaja Sebastian Freudenthal perustelee toimintaansa ottelun kolmannen erän lopussa sillä, että joukkue oli joutunut pelaamaan molemmat viime viikonlopun pelinsä kahdella viisikolla. ÅIF:n viikonlopun toinen vastustaja oli Tikkurilan Tiikerit.

 

-ÅIF on lähtenyt peliin huomattavasti pienentyneellä koostumuksella eri syistä. Lauantain peli tuntui ja näkyi pelaajien edesottamuksissa. Eli periaatteessa ÅIF on joutunut sekä lauantaina että sunnuntaina pelaamaan kahdella viisikolla, ja umpeen kurottu etumatka kolmannessa erässä pakotti meidät ”passivoitumaan”, Freudenthal toteaa seuran tiedotteessa.

Freudenthal sanoo, että ÅIF on vahva joukkue jatkoajalla, joten hän ohjeisti pelaajiaan pitämään palloa kolmannen erän lopussa.

-Huusin oman joukkueen pelaajille saatuamme pallon haltuun omalla kenttäpuoliskolla kellon näyttäessä noin 58 minuuttia, että meille riittää yksi piste ja mennään jatkoajalla sitten täysillä. En ole ehdottanut pistejakoa vastustajalle, eikä kuulu tapoihini, Freudenthal sanoo.

Pelaajien huutelun päävalmentaja kuittaa olleen joukkueen sisäistä läpän heittoa. Siihen, miten ulkopuoliset ovat asian kokeneet hän ei ota kantaa.

Lopuksi hän korostaa vielä kerran, että sopupelistä ei ollut kysymys.

-Eli mistään sopupelistä ei missään nimessä ole ollut kyse, ja sen kyllä kaikki ottelua seuranneet voivat allekirjoittaa. Mutta ymmärrän kyllä, että pelin viimeiset 2 minuuttia eivät anna sitä kuvaa, päävalmentaja myöntää.

ÅIF:n tiedote

Teksti: Juho Kojima

Lähde: ÅIF:n tiedote

kuva: Salibandyliitto

 

 

 

Views: 44

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi