Etelä-Korea piinasi Leijonia pitkään

Leijonat sai tehdä ihan täyden päivätyön, ennen kuin kisaisäntä Etelä-Korea kaatui Pyeongchangin tiistai-illassa numeroin 5-2 (1-0, 2-2, 2-0). Seuraavaksi Suomi kohtaa huomenna Kanadan ja silloin saa tapahtua paljon, jotta vaahteralehdet kaatui.

Leijonat avasi maalitilinsä ylivoimalla, kun vajaat viisi minuuttia oli ottelua takana. Eeli Tolvanen syötti poikittain Petri Kontiolalle, joka laittoi ranteet lukkoon ja kiekko oli yläkulmassa Matt Daltonin selän takana.

Ensimmäisen kaksikymppisen aikana Suomi pääsi vielä toistamiseen ylivoimalla, mutta tuolla kertaa Dalton ei ollut yllätettävissä. Muutenkin Suomen peli ei oikein ollut avauserässä uomissaan ja korealaiset saivat aikaan jopa pientä hämminkiä leijonapuolustukseen.

Kenttätapahtumissa Suomi oli toki hallitseva, sillä Mikko Koskinen torjui vain viidesti, kun taas Dalton ehti kiekon tielle 13 kertaa.

3-0 ja sitten peli sekosi totaalisesti

Leijonat niittasi toisen erän ensimmäiseen kuuteen ja puoleen minuuttiin kiekon kahdesti Daltonin selän taakse. Maaleista vastasivat Kontiola sekä Miro Heiskanen ja molempiin niistä syötön antoi Tolvanen.

Korea rikkoi kuparisensa, kun ottelu oli ylittänyt juuri puolivälinsä ja osumasta vastasi Brock Radunske. Tuosta ehti kulua vain pari minuuttia ja Jin-Hui Ahn toi olympiaisännät jo maalin päähän ja tuossa vaiheessa leijonien peli oli totaalisesti sekaisin.

Erän loppu oli Suomelta edelleen tuskaista peliä ja se huipentui siihen, että Sami Lepistö sai ajassa 40 minuuttia tasan kahden minuutin rangaistuksen. Näin Korea pääsee aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla.

– Hyvä alku, mutta sitten vähän passivoiduttiin ja kaveri iski vastahyökkäyksistä pari maalia, totesi kapteeni Lasse Kukkonen TV5:n haastattelussa.

Juuso Hietanen päästi Leijonat piinasta

Leijonat pääsi kolmannen erän kahdeksannella minuutilla ylivoimalle ja Alex Plante ehti istua boksissa vain 18 sekuntia, ennen kuin kiekko oli neljännen kerran Daltonin selän takana. Maali oli todellinen räkämaali, sillä kiekkoa sutivat kohti maalia suomalaisnelikko Juuso Hietanen, Oskar Osala, Julius Junttila ja Veli-Matti Savinainen. Tuomaristo sai arvottua maalintekijäksi Hietasen.

Korea pelasi pari minuuttia ennen loppua vielä kuudella viittä vastaan, mutta ei onnistunut tekemään kavennusmaalia. Joonas Kemppainen iski loppunumerot 5-2 vain seitsemän sekuntia ennen päätössummeria.

Korea lopetti kisansa taistellen ja jäällä nähtiinkin mahtavan lippuparaatin lisäksi myös itkeviä pelaajia sekä valmentaja. Onkohan siis jääkiekko tullut Koreaan jäädäkseen? Suomi siis jatkaa turnausta, kun seuraavaksi vastaan asettuu Kanada, mutta tiistaina nähty peliesitys ei tule varmasti riittämään keskiviikkona vaahteralehtiä vastaan.

– Teimme tästä ison pelin ja jätkät näytti, että ovat tosissaan. Kaveri sitten pääsi maalin päähän, mutta onneksi me sitten saimme rivimme kasaan kolmanteen erään. Tästä ei oteta mitään mukaan Kanadaa vastaan, mutta tämä peli täytyy käydä pelaajien kanssa, paalutti päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Maalit:

4.42 1-0 Petri Kontiola (Eeli Tolvanen, Joonas Kemppainen) yv
23.44 2-0 Kontiola (Sami Lepistö, Tolvanen) yv
26.23 3-0 Miro Heiskanen (Tolvanen)
30.06 3-1 Brock Radunske (Eric Regin, Sang-Wook Kim)
32.09 3-2 Jin-Hui Ahn (Sang-Hoo Shin)
47.20 4-2 Juuso Hietanen (Oskar Osala, Veli-Matti Savinainen) yv
59.53 5-2 Kemppainen (Hietanen, Jarno Koskiranta) tm

Torjunnat:

Mikko Koskinen: 5+10+2 = 17

Matt Dalton:: 13+10+8 = 31

Jäähyt:

Suomi: 1×2 min

Etelä-Korea: 4×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 60

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi