30. Pitsiturnauksessa pelit voi päättyä myös tasan

Kotimainen kiekkokausi käynnistyy jälleen Raumalta, kun Kivikylän Areenalla pelataan perjantaina jo 30. Pitsiturnaus. Turnauksessa ovat Lukon lisäksi mukana Ässät, Jokerit, TPS, SaiPa ja Sport.

A-Lohkon muodostavat Lukko, Ässät sekä Jokerit ja b-lohkoon jääkin sitten nuo kolme muuta joukkuetta. Turnaus alkaa aamulla kello 8.45 Sportin ja SaiPan kohtaamisella. Kello 10.00 onkin sitten vuorossa jo perinteeksi muodostunut elokuinen klassikko Lukon ja Ässien välillä. Turnauksen välierät alkavat kello 16.15 ja 17.30. Ennen kello 20.15 alkavaa finaalia pelataan vielä jumbofinaali lohkokolmosten kesken. Turnaus päättyy noin kello 22.00.

Turnaukseen osallistuu siis myös paluun kotimaisiin kiekkokaukaloihin tekevä Jokerit. Seuran toimitusjohtaja Antti-Jussi Niemi iloitsi asiasta keskiviikon Helsingin Sanomissa näin:

– Kiva mennä Raumalle. Itse en pelaaja koskaan Pitsiä ehtinyt kokemaan, no onneksi homma onnistuu näin staffin roolissa.

Uutta Pitsiturnauksessa

Tänä vuonna turnauksessa on myös interaktiivinen osio, sillä mikäli peli on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, niin yleisö saa päättää, että pelataanko jatkoaika vai lauotaanko rankkareita. Äänestys tapahtuu Lukko-sovelluksen kautta. Tänä vuonna turnauksessa jatkoaika tai rangaistuslaukaukset ovat vain tasapeliin päättyneen pelin jälkeen. Jatkoajan kesto on kolme minuuttia ja se pelataan kolmella kolmea vastaan. Voittolaukauskilpailussa molemmilla on puolestaan kolme laukojaa. Turnauksessa pelit voi siis päättyä tasan.

Kolmessakymmenessä vuodessa brändiksi

Turnaus sai alkunsa siitä, että Lukon nyt jo edesmennyt huoltajalegenda Pekka Laaksonen oli ollut sitä mieltä, että Raumallekin pitäisi kiekkoturnaus kesäksi. Tuolloin alkuaikoina aina vuoteen 2010 asti Pitsiturnaus pelattiin aina Mustan Pitsin yön -perjantaina. Turussahan pelattiin tuolloin Viking Cup -nimistä harjoitusturnausta. Tuon jälkeen on vettä virrannut paljon sekä Rauman kanaalissa että Aurajoessa, mutta Pitsiturnaus pysyy. Ei varmasti tuolloinen Lukon johto arvannut villeimmissä kuvitelmissakaan, että millaisen rahasammon ja brändin loivat.

Teksti: Jouni Mikola
X: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi