Yllätysten kisa Pokljukassa – suomalaiset kaukana kärjestä

Kaisa Mäkäräisen kisa romahti ensimmäiseen makuuammuntaan. (kuvakaappaus Yle Urheilun lähetyksestä)

Slovenian Pokljukassa nähtiin todella yllätysten naisten normaalimatkan kisa, sillä voittoon hiihti Ukrainan Julija Dzhima, joka voitti toisen yllättäjän Puolan Monika Hojniszin kuudella sekunnilla.

Kärkikolmikon täydensi niin ikään yllättäjä, kun Slovakian Marketa Davidova nappasi himmeimmän mitalin. Kärkikolmikkoa yhdisti se, että jokaisen lähtönumero oli lähtölistan jälkipäässä.

Suomalaisista parhaiten sijoittui odotetusti Kaisa Mäkäräinen, mutta hänkin oli kaukana kärjestä. Venla Lehtonen oli puolestaan sinivalkoisista ainoa, joka ampui nollat kaikilta neljältä paikalta, mutta nuoren naisen hiihtovauhti ei riittänyt.

– Kaikki ei ollut oikein ekalla paikalla. Mulla taisi olla myös pieni asentovirhe. Loput kolme meni sitten ehkä pikkasen varoivaisella ammunnalla, totesi Mäkäräinen Ylen haastattelussa.

– En oo koskaan ennen ampunut nollia neljältä paikalta. On tää hienoa. Olen harjoitellut kesällä ampumista, mutta en osannut odottaa vielä ekaan kisaan näin hyvää, totesi puolestaan Lehtonen.

1. Julija Dzhima Ukraina
2. Monika Hojnisz Puola
3. Marketa Davidova Slovakia
_______________________________________
30. Kaisa Mäkäräinen Suomi
36. Venla Lehtonen Suomi
45. Mari Eder Suomi
101. Jenny Fellman Suomi

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 253

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi