Ville Heinola: Kiva kun saatiin onnistumisia

Lukon ryöpyttäessä Ässät yksi onnistujista oli puolustaja Ville Heinola tehoin 0+3.

Lukko siis ryöpytti lauantaina Satakunnan derbyssä Ässät oikein kunnolla, sillä loppunumerot 9-1 ei jätä sijaa selittelyille. Yksi raumalaisjoukkueen onnistujista honkajokelaislähtöinen puolustaja Ville Heinola, joka merkkautti itselleen kolme syöttöpistettä.

– Kiva kun nyt saatiin onnistumisia, sillä siinähän meillä on ollut viime aikoina vaikeuksia, paalutti Heinola.

Pienestä Honkajoen kunnasta lähtöisen oleva Heinola aloitti kiekkotaipaleensa Kankaanpään Jääkarhuissa (KJK), mutta siirtyi sieltä Ässien U16-joukkueeseen kaudeksi 2015-16. Porilaisseurassa 19-vuotias Heinola viihtyi kolme kautta, kunnes oli aika siirtyä taas 50 kilometriä etelämmäs eli Raumalle ja Lukkoon. Raumalle hän tuli siis kaudeksi 2018-19 tarkoitukseen pelata pääasiassa U20-joukkueessa, mutta kaveri raivasikin tiensä edustusjoukkueeseen pelaten SM-Liigassa 34 ottelua ja nakutti niissä 14 (2+12) tehopistettä.

Heinolan ensimmäinen liigamaali muuten näki päivänvalon syksyllä 2018 ja silloinkin vastassa oli Ässät. Nyt siis nuori mies onnistui taas mukavasti entistä seuraansa vastaan.

– Onhan se aina extramakeeta, kun Ässiä vastaan onnistuu tekemään pisteitä, totesi Heinola.

NHL-laina Winnipegistä

Heinola on Winnipeg Jetsin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2019. Mies teki viime vuonna jo ensimmäisen maalinsakin taalakaukaloissa, mutta silloin Winnipeg katsoi paremmaksi, että Heinola lähtee hakemaan vielä peliaikaa Lukosta.

Tämä kausi on tunnetuista syistä Pohjois-Amerikassa vielä jäissä, eikä Heinolakaan tiedän mitään sen suunnan aikatauluista.

– Nyt keskitytään täysillä Liigaan ja Lukkoon. NHL ja Winnipeg kutsuu, jos kutsuu, Heinola sanaili.

Nuorten maajoukkueturnaus meni karille

Heinola oli valittu myös vuodenvaihteessa pelattavan U20 MM-kisajoukkueen ensimmäiseen leiriryhmään, mutta nuo pelit Ruotsia vastaan peruuntuivat koronatilanteesta johtuen.

– Joo siitä reissusta ei jäänyt paljon kerrottavaa, kun vain kahdet harjoitukset ehdittiin pitää. No oli silti ihan kiva nähdä kavereita pitkästä aikaa, totesi Heinola lopuksi.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Jouni Mikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi