Topi Raitasen kiri toi Suomen miehille maaotteluvoiton – Naisille selvä tappio

Topi Raitanen kiri päätöslajin voittoon ja samalla Suomi voitti miesten maaottelun. (kuvakaappaus: Ylen lähetyksestä)

Huippujännittävä Suomi – Ruotsi -yleisurheilumaaottelu ratkesi miesten osalta vasta päätöslajissa 1500 metrin juoksussa. Tuon matkan voitti Topi Raitanen ja samalla Suomi voitti maaottelun pistein 206 – 202. Naisten puolella Ruotsi otti melko ylivoimaisen voiton, sillä pisteet oli länsinaapurin eduksi 216 – 194.

Miesten puolella toisen päivän suomalaisia lajivoittoon ylsivät Raitasen lisäksi kolmiloikkaaja Simo Lipsanen, pika-aituri Elmo Lakka sekä Oskari Lehtonen, joka oli nopein 200 metrillä. Keihäässä suomalaismiehet ottivat kolmoisvoiton ja ykkösenä oli Antti Ruuskanen.

– On se hienoa, kun saadaan tämmöisen kesän jälkeen suomalaiseen yleisurheiluun myös jotain positiivisia uutisia, totesi viikonloppuna kaksi lajia voittanut Raitanen Ylen haastattelussa.

Naisista voittoon taasen ylsivät Nea Mattila, joka oli nopein aidatulla ratakierroksella sekä moukarinheittäjä Krista Tervo ja Aino Pulkkinen 200 metrillä. Pika-aiturit nappasivat Nooralotta Nezirin johdolla kolmoisvoiton.

Poikien puolella Ruotsi oli parempi pistein 112 – 89, mutta Suomen tytöt voitti puolestaan maaottelunsa luvuin 109 – 91.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi