Suomi rutiinivoitolla Saksasta MM-välieriin

Peter Kotilaisen tähdittämä Suomen salibandymaajoukkue valittiin vuoden joukkueeksi (kuva: Barbora Reichova / IFF)

Suomi voitti Saksan Prahan O2 Arenalla pelatussa salibandyn MM-kisojen puolivälieräottelussa maalein 6-1 (2-0, 2-1, 2-0). Suomen tehomies oli Sami Johansson, joka nakutti tehot 2+2. Voitosta huolimatta Suomen peli jätti myös kysymyksiä, sillä pari erää joukkueen puolustus oli huolimatonta.

Suomi iski ensimmäiseen kuuteen minuuttiin kahdesti, kun duo Sami Johansson ja Nico Salo värkkäsivät maalit mieheen. Molemmat merkkauttivat myös syöttöpisteet toistensa osumiin.

Suomi oli erässä jatkossa aika luonnollisesti hallitsevampi osapuoli, mutta Saksakin pystyi luomaan muutaman vaarallisen paikan neljä kertaa erässä torjuneen Lassi Torisevan maalille. Torisevan virkaveli Mike Dietz oli selvästi työllistetympi 13 torjunnallaan.

– Saksa oli aktiivinen ja me jouduimme tekemään kunnolla hommia, että saimme luotua maalipaikkoja, sanaili Johansson Ylen haastattelussa.

Kotilainen erän nimi – puolustus huolimatonta

Suomi lisäsi johtoaan, kun toisen kaksikymppisen kolmas minuutti oli täyttymässä. Maalista vastasi Peter Kotilainen, jonka komea laukaus upposi vastustamttomasti verkkoon. Maalin syntymistä edesauttoi Mikko Hautaniemen oivallinen maskipelaaminen. Kotilainen oli uudelleen asialla, kun reilu kymppi erää oli pelattu. Tälläkin kertaa jyväskyläläisen tarkka laukaus upposi Dietzin selän taakse.

Pari ja puoli minuuttia ennen erätaukoa Julian Nihlen rikkoi Torisevan nollan. Nihlenin laukaus oli tarkka, mutta ehkä se hieman helposti maaliin meni. Suomen johdosta huolimatta peli herättää ajatuksia varsinkin joukkueen huolimattoman puolustuspelin takia.

– Viltitys edellisessä pelissä herätti ja nyt mulla kulkee. Olemme olleet omissa vähän huolimattomia, totesi Kotilainen Ylelle.

Johanssonille neljä tehopistettä täyteen

Kolmatta erää oli pelattu tasan neljä minuuttia, kun Eemeli Salin antoi vapauttavan syötön Johanssonille, joka sitten antoi ranteensa puhua tuhoisin seurauksin.

Neljäkymmentä sekuntia ennen päätösvihellystä Jani Kukkola viimeisteli päätöslukemiksi 6-1. Kukkolalla kävi maalissa pieni tuurikin, sillä pallo pomppi jostain Dietzin selän taakse.

– Täysi päivätyö jouduttiin tekemään, mutta onneksi saatiin pari maalia alkuun. levännyt Tsekki tulee varmaan kovaa päälle, no hoidetaan verryttelyt kunnolla ja katsellaan huomenna mitä tehdään, sanaili Suomen päävalmentaja Petteri Nykky Ylelle.

Maalit:

0.48 1-0 Sami Johansson (Nico Salo)
6.00 2-0 Salo (Johansson)
22.42 3-0 Peter Kotilainen (Jani Kukkola)
30.52 4-0 Kotilainen (Juha Kivilehto)
37.23 4-1 Julian Nihlen (Tino von Pritzbuer)
44.00 5-1 Johansson (Eemeli Salin)
59.20 6-1 Kukkola (Johansson)

Torjunnat:

Lassi Toriseva: 4+6+2 = 12

Mike Dietz: 13+9+7 = 29

Jäähyt:

Suomi: –

Saksa: –

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi