Suomalaiset kolmoisjohdossa yötauolle – Lappi otti ohjat

Jyväskylän MM-rallin yötauolle lähdetään suomalaisten kolmoisjohdossa. Aamulla Jari-Matti Latvala siirtyi Jukojärven ruletissa kilpailun johtoon, Ott Tänakin pudottua edestä ja piti johtopaikkansa koko aamupäivän. Samalla erikoiskokeella toiseksi nousi tallikaveri Esapekka Lappi.

– Tuntuu hyvältä. On hienoa nähdä kaksi Toyotaa kärjessä. Tiesin, että Esapekka menee kovaa, mutta ihan tuollaista en odottanut, Latvala totesi päivähuollossa.

Päivähuollon jälkeen Latvala kohtasi pieniä ongelmia. Ongelmat antoivat Lapille mahdollisuuden nousta kilpailun kärkeen ja mies käytti sen. Lappi otti ohjat Lankamaan jälkeen, josta lähtien mies tykitti pohja-aikoja neljällä pätkällä putkeen.

– Vähän harmittaa, kun Äänekoskella ajoin huonosti. Se Äänekoski kakkonen meni vähän pieleen. Vähän liikaa oli yritystä ja se kostautuu sitten kun rupea yrittämään liikaa. Jouduin rauhoittamaan Laukaa kakkosesta ajamista ja se tuntui toimivan, Latvala harmitteli.

Lapille kilpailun johtaminen WRC-autolla on uutta, sillä ennen kotikilpailua ei pieksämäkeläinen ole WRC:llä johtanut. Lappi ajoi ensimmäisen MM-rallinsa Portugalissa toukokuussa ja ensimmäiset pohja-ajat tulivat pari viikkoa myöhemmin Italian Sardiniassa.

– Huikeaa ajoa, todella upea suoritus, Latvala kehui tallikaveriaan.

Iltapäivällä nähtiin upeaa suomalaiskisailua, kun kolmen kärkeen mukaan nousi myös Teemu Suninen. Välillä näytti siltä, että Jyväskylän MM-rallissa ajetaan tänä vuonna SM-sarjan osakilpailu.

– Näköjään on ollut joo, mutta hyvä niin. Saa kotiyleisö nautintoa täydestä rahasta, kilpailua johtava Lappi naureskeli päivän päätteeksi.

Parhaimmillaan neljän kärjessä oli jopa neljä suomalaista kuljettajaa, kun Lankamaalla Juho Hänninen nousi neljänneksi. Samalla kun Hänninen nousi neljänneksi, rikkoi hän vasemman takapyöränsä. Siitä huolimatta nelospaikka säilyi aina Laukaan kakkoselle asti.

– Siihen nähden (hyvä päivä), kun pyörä on niin vinossa, eroa ei tullut ihan hirveästi. Onneksi kesti, Hänninen huokaili.

– Lankamaalla heinikossa oli sellainen kivi, niin osui siihen ja meni tuo korva poikki. Se ei ole kuin yläpäästä kiinni, niin aika tuuria, että kesti.

Kilpailu jatkuu lauantaina aamulla Pihlajakoskella kello 8:58 lähtien. Lauantaina ajetaan hieman lyhyempi päivä kuin perjantaina, sillä erikoiskokeita on ainoastaan luvassa kahdeksan. Päivän viimeinen erikoiskoe starttaa Päijälässä kello 18:24.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Hannu Kumpulainen

Views: 121

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi