Salonen vaihtaa EräViikingit Tiikereihin

Tikkurilan Tiikerit lähtee tulevaan, toiseen kauteensa F-Liigassa kokeneempana ja valmiimpana joukkueena. Tiikereiden ensimmäinen liigakausi päättyi sarjapaikan säilyttämiseen ja sijaan 11.

Joukkuetta on vahvistettu merkittävillä suomalaisilla pelaajilla, kun Tiikeripaidan pukevat päällensä kaudella 2020-2021 liigassa 386 ottelua pelannut Janne Salonen ja Sveitsin Kloten-Dietlikon Jetsissä vuoden pelannut 109 liigaottelun mies Teemu Suomalainen.

– Tämä on hyppy uuteen. Toimintatavat ovat varmasti erilaiset kuin EräViikingeissä, jossa vietin seitsemän vuotta. Innolla kohti tulevaa. Nuori potentiaalinen joukkue, rakennusvaihe menossa. Katsotaan, kuinka paljon saadaan joukkueesta irti tänä vuonna. Uskon, että tulee hyvä kausi, Salonen miettii.

(Kuva: Juhani Järvenpää)

Heidän lisäkseen joukkueeseen tulevat Teemu Kantanen Norjasta, Kalle Laakso Sveitsistä ja Niklas Laurila Saksasta. Kotimaan sarjoista joukkue vahvistuu maalivahti Jens Beijarilla. Lisäksi omista A-junioreista on nostettu Emil Kallio. Nousujohteisen liigakauden jälkeen tavoitteena oli pitää runko kasassa ja lähteä tulevalla kaudella tavoittelemaan korkeampia sarjasijoituksia.

– Ryhmä on tietoisesti edellistä kautta kapeampi, mutta kilpailutilanne on korkeampi. Jokaiselle pelipaikalle löytyy laadukkaita vaihtoehtoja. Saimme mukaan liigatasolla jo onnistuneita pelaajia ja nuoria tavoitteellisia, eteenpäin pyrkiviä urheilijan alkuja, Tiikereiden päävalmentaja Miro Mäkelä iloitsee.

Viime kausi oli koko organisaatiolta vielä opettelua liigakentille, mutta tuosta vuodesta selvittiin kuivin jaloin. Oppia on otettu niin pelikentällä kuin kaukalon ulkopuolellakin.

– Koen, että edellinen kausi opetti niin valmennukselle kuin pelaajillekin valtavasti ja tästä on todella hyvä lähteä kirjoittamaan yhteisen tarinamme seuraavaa lukua, Mäkelä päättää.

Tiikereillä on kasassa 24 pelaajasopimusta.

Teksti: Tikkurilan Tiikereiden tiedote

Kuvat: Jarmo Koskela / Salibandy.fi, Juhani Järvenpää / Salibandy.fi

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi