SalBalle tappio Indiansia vastaan – Rasmus Hornin paluu liigakentille

SalBa kärsi sunnuntaina tappion Westend Indiansille numeroin 1-6 (0-0, 0-3, 1-3). Raumalaisittain iloisin asia oli se, että lähes kolme kautta pelaamatta ollut Rasmus Horn palasi tositoimiin.

Avauserä oli maaliton, mutta hienokseltaan sekin oli espoolaisten hallintaa, sillä Teemu Kortelainen SalBan maalilla torjui kuudesti, kun virkaveli Mikko Kirvesniemi selvisi kolmella kopilla.

Indians meni menojaan

Toista erää ehdittiin pelata vain minuutti, kun espoolaisten tehomies Valtteri Kainulainen alusti ja Santeri Toropainen viimeisteli ottelun avausmaalin. Indians iski erän toisella kympillä vielä kaksi maalia, kun maalinteossa onnistuivat sekä Janne Jaanus että Kainulainen.

SalBan kiri tyrehtyi alkuunsa

Indians ei päästänyt koiralaumaa yllättämään päätöserässäkään, sillä erää oli pelattu vain reilu minuutti, kun Otto Lehkosuo viimeisteli Kainulaisen esityöstä alivoimamaalin. Loppu olikin sitten vain pelailua ja espoolaisista maalin iskivät vielä Mikael Sievänen ja Heikki Iiskola. Viimemainittu laittoi pallon tyhjiin kaksi sekuntia ennen päätössummeria. SalBan kuparisen rikkoi Niko Kaerla, kun kellossa oli aikaa vielä minuutti ja kolme sekuntia.

– Todella hyvä fiilis, kun voitettiin. Hyvä mieli on myös siitä, että miten tämä voitto tuli. Pelasimme mielestäni aika kypsästi, ei luovuttu pallosta ihan helposti ja pyrimme väsyttämään vastustajaa. Ekassa erässä annoimme vielä vähän liikaa ylivoimahyökkäyksiä vastustajalle, totesi espoolaisten Kainulainen.

– Puolustuspeli oli meiltä tänään ihan ok, mutta hyökkäyspäässä emme päässeet mihinkään. Parempi joukkue voitti tänään, naulasi SalBan päävalmentaja Petri Seppinen.

Lauantainen jännitti enemmän kuin ensimmäinen liigapeli

SalBan riveissä siis Rasmus Horn teki paluun Salibandyliigakaukaukaloihin lähes kolmen vuoden pelaamattomuuden jälkeen.

– Kaksi vuotta ja kymmenen kuukautta eli sen verran oli tuota lauantaista peliä oli odotettu ja siinä Lahden pelissä pysyi ihan hyvin mukana. Oli todella kiva pelata ja kun tuli tehtyä vielä maalikin siinä pelissä. Se tuntui myös ihan kivalta ja siihen tuli vedyttyäkin aika tunteikas tuuletus, sanaili Horn taiston tauottua sunnuntaina.

Tuosta tuuletuksesta sen verran, että Horn kertoi vetäneensä siinä sellaisen vähän raskaamman moukarin. Lahden pelin oli myös miehen sanojen mukaan jännittänyt melkoisesti.

– Melkeinpä se lauantainen peli jännitti enemmän kuin aikanaan ensimmäinen liigamatsi, jatkoi Horn.

Kolmen vuoden jälkeen lajiliikkuvuus ei ole miehen mukaan vielä luonnollisesti ihan sillä tasolla kuin sen pitäisi olla.

– Vähän tämä tuplaviikonloppu painaa, mutta ei mitenkään merkittävästi. Hieman sitä väsyi ja tänään oli piimää pohkeissa, mutta kyllä se siitä sitten, kun sai ne alkulämmittelyssä auki, niin yllättävän hyvin jaksoi, sanaili Horn edelleen.

Edellinen peli Hornilla oli siis maaliskuussa 2015, kun mies väänsi TPS-paidassa pudotuspelejä Nokian KrP:tä vastaan. Se loukkaantumistilanne oli olut ihan normaali kontaktitilanne.

– Polvi parani ja sitten se meni täällä uudestaan treeneissä. Ei se vieläkään ihan kunnossa ole. Onhan se vähän raskasta pelata, kun miettii, että jos joku tahallaan sen vielä rikkoo, mietiskeli Horn.

Paluu miellytti Hornia, kun lauantaina tuli vieraspelissä tehtyä se maalikin. Sunnuntainakin miehellä oli muutama hyvä paikka.

– Joo, muutama tontti oli, mutta ei vain napsunut sisään, naulasi Horn.

Mieheltä kysyttiin myös sitä, että oliko jossain vaiheessa mielessä uran päätös, mutta ei sellaisia mietteitä ollut kuulemma kovinkaan paljon.

– Olin kokoajan aika positiivisella mielellä eikä oikeastaan kertaakaan tullut sellaisia ajatuksia. No hetkittäin oli jotain sellaisiakin ajatuksia, kun katsoi vierestä kaverien pelaamista. On tuollainen raskasta aikaa, joten tsemppiä noille kavereille, jotka nyt parantelevat vammojaan, jatkoi Horn.

Horn opiskelee pelaamisen ohella Rauman OKL:ssa ja se onkin miehen puheiden mukaan ollut hyvä keino viedä ajatuksia johonkin muuhun.

Horn on ollut siis jo kolme kautta SalBan mies, mutta vasta nyt mies pääsi ottamaan pelipaitansa pois paketista.

– No nyt on molemmat paidat sentään korkattu, naurahti Horn.

Maalit:

20.58 0-1 Santeri Toropainen (Valtteri Kainulainen) yv
32.19 0-2 Janne Jaanus (Tuomas Harjula)
35.05 0-3 Kainulainen (Aaro Astala)
41.07 0-4 Otto Lehkosuo (Kainulainen) av
48.44 0-5 Mikael Sievänen (Teemu Venäläinen)
58.57 1-5 Niko Kaerla (Tomi Lahti) im
59.58 1-6 Heikki Iiskola (Venäläinen) tm

Torjunnat:

Teemu Kortelainen: 6+4+2 =12
Mikko Kirvesniemi: 3+2+3 = 8

Jäähyt:

SalBa: 3×2 min
Indians: 3×2 min

Yleisöä:

278

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi